Frukt- och bärtårta
En kalorisnål frukt- och bärtårta, som smakar både fräscht och gott! Dessutom är den perfekt att variera i oändlighet, med de frukter och bär man själv föredrar eller kanske själv har odlat.
Ingredienser, 10 bitar
- 3 ägg
- 1 dl strösocker
- ¾ dl vetemjöl
- ½ dl grahamsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
- 1 dl Arla köket Kesella kvarg vanilj
- 250 g jordgubbar
- 1 msk strösocker
Garnering:
- 1 ½ dl Arla köket Kesella kvarg vanilj
- frukt och bär, t ex nektariner, physalis, jordgubbar
Gör så här
Sätt ugnen på 150°C. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner det i äggsmeten.
Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna. Dela den i två bottnar. Bred Kesella på den undre botten.
Mosa jordgubbarna med sockret och fördela det över. Lägg på den andra botten. Bred över resterande Kesella och dekorera med frukt och bär i skivor eller halvor.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 150 kcal |
Protein | 5 g |
Kolhydrat | 24 g |
Fett | 4 g |