Lättare tillsammans!
Lättare tillsammans april 24

Tillsammans gör vi livet lättareAtt lyckas med något som kan kännas lite svårt och att hålla motivationen uppe över tid blir oftast mycket enklare när vi gör det tillsammans med någon annan. Talesättet ensam är stark i all ära, men vissa saker blir faktiskt både lättare och roligare när man är flera. Detta har vi på Modifast tagit fasta på och skapat aktiviteten Lättare tillsammans!

Håll utkik efter nästa omgång som startar till hösten!

Syftet med Lättare tillsammans-aktiviteten är inte enbart att på ett snabbt och effektivt sätt få en motivationshöjande viktminskning initialt. Tillsammans med nödvändig information kring kost och fysisk aktivitet, samt stöd från andra medlemmar, ska du även få verktyg och kunskap för att kunna behålla den nya vikten efter aktivitetens slut!

Anmälan till våra Lättare tillsammans-aktiviteter stänger ca en vecka innan själva dietstarten, så att alla som ska vara med får möjlighet att ta till sig all information från start.

Vad är Modifast-metoden Bas?

Vi utgår precis som tidigare från Modifast-metodens 6-veckorsprogram där vanliga måltider ersätts med Modifasts kost- och måltidsersättningar och vanliga måltider återintroduceras stegvis. (Metoden har bytt namn till Bas. Den hette tidigare Medel.)

Modifast-metoden bas är utformad så att du inledningsvis (de första två veckorna) ersätter alla matmåltider med 4 måltider Modifast LCD kostersättning, vilket ger en snabb och motivationshöjande viktminskning i början.

Därefter övergår du stegvis till att äta vanlig, hälsosam och välbalanserad mat på rätt sätt och i anpassad mängd för dig. Den stegvisa övergången gör att både du och din kropp får tid att anpassa er till nya vanor. Läs mer om Modifast-metoden.

Totalt behövs 119 måltider för att delta i aktiviteten och de första tre veckorna används endast kostersättningar, medan man de tre sista veckorna även kan använda måltidsersättningar. Kostnaden för aktivitetens måltider beror på vilka produkter och smaker du väljer att använda.

Hur går aktiviteten till?

  • Lättare tillsammans utgår från Modifast-metoden bas och pågår under sex veckor. Energiintaget begränsas med Modifast som verktyg och vanliga måltider återintroduceras stegvis efter de första två veckorna.
  • Information, skriven av erfarna dietister, skickas varje vecka och tar upp viktiga delar för livsstilsförändring såsom motivation och beteenden, verktyg för bra matvanor, måltidsinspiration samt motion och styrkeövningar.
  • En vecka innan starten kommer kommunikationen via utskick samt i Facebook-gruppen att påbörjas. Vi skickar utskick till den epost-adress du angivit vid registreringen tre gånger per vecka; måndagar, onsdagar och fredagar. (Obs. om du inte fått en bekräftelse på din anmälan, vänligen se din skräppost-mapp och anmäl dig på nytt om mailet inte kommit fram)
  • Varje vecka skickas en viktrapport som ger möjlighet att sammanfatta hur veckan gått.
  • Samtliga utskick kommer även att läggas upp i den gemensamma Facebook-gruppen och samtliga inlägg från oss kommer att taggas så att du kan hitta dem om du missar dem i flödet. Ta dig tid att läsa igenom informationen för att vara väl förberedd och ha möjlighet att ta till dig all information vi delar med oss av!
  • En dryg vecka innan aktiviteten startar kommer du få information om motion och träning under aktiviteten samt vikten av tydliga mål och motivation att förändra sina vanor.
  • Under hela aktiviteten kommer information om kost och fysisk aktivitet att varvas och anpassas efter var i aktiviteten man befinner sig.

För extra stöd har deltagarna även stort utbyte av den slutna Facebook-gruppen som startats upp inför aktiviteten. Där kan man enkelt kommunicera med andra som deltar, dela och ta del av tips och erfarenheter. Gruppens främsta fördel är allt stöd och all den uppmuntran som medlemmarna ger varandra, speciellt när det känns extra tufft. Allt blir så mycket lättare när man gör det tillsammans!

Här finns nedladdningsbar information om aktiviteten.

Deltagandet är kostnadsfritt

För att kunna delta i aktiviteten behöver du köpa Modifast-produkter för själva dietperioden. Självklart kan du enkelt beställa dessa här på www.modifast.se. Här hittar du alla smaker och format i Modifast-sortimentet. Förutom produkterna är själva aktiviteten i sig kostnadsfri. Du behöver totalt 119 måltider under aktivitetens gång, priset på detta beror på hur du väljer att kombinera dina Modifastprodukter samt om du köper dem styckevis eller i större paket. Du betalar alltså inte för information och stöd från dietist och personlig tränare som skickas till alla som anmäler sig.

Sedan behövs bara motivation för att komma igång och förändra vanor samt att sätta upp tydliga och personliga mål för att ha en målbild att arbeta emot. Vad blir dina mål?


Om Modifastmetoden Kostschema för viktminskning

Medmade

Tillskott av vitaminer och mineraler efter överviktsoperation - Allt i ett! Handla Medmade