Asiatisk nudelsallad med räkor
En härlig nudelsallad med lite sting och krispiga grönsaker.
Ingredienser - 4 portioner
- 200 g risnudlar
- 5 salladslökar
- 1 gemsallad
- ½ gurka
- 250 g tinade sojabänor
- 1 röd chili
- 1 vitlöksklyfta
- ½ msk riven färsk ingefära
- 1 msk koncentrerad äppeljuice
- 1 msk sesamolja
- ½ dl japansk soja
- 1 msk strösocker
- 1 msk risvinäger
- 500 g räkor med skal
- 1 dl saltrostade cashewnötter
- 1 kruka färsk koriander
- 1 lime
Gör så här
Börja med dressingen. Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Lägg den i en skål och riv i vitlök och ingefära. Blanda med övriga ingredienser till dressingen. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem hastigt i kallt vatten och låt rinna av. Skiva löken. Strimla salladen. Skär gurkan i tunna stavar. Blanda ner dressing och alla grönsaker i nudlarna. Låt dra åt sig smaker en stund. Skala räkorna. Grovhacka nötter och koriander. Skär limen i klyftor. Toppa salladen med räkor, cashewnötter och limeklyftor.
Näringsvärden | Per portion |
Energi | 470 kcal |
Protein | 26 g |
Kolhydrat | 59 g |
Fett | 14 g |