Vilken metod passar dig?

Ta hjälp av en av våra färdiga metoder


Många vill ha ett färdigt program att följa när de använder Modifast och därför har vi tagit fram fyra olika varianter som du kan välja mellan – Max*, Medel*, Mix och bas. Vi förklarar dem lite närmare nedan.

Modifast-metoden Max*

Modifast-metoden Max är utformad för dig som har många överskottskilon att gå ner, vill få en riktigt kickstart och samtidigt jobba under en längre tidsperiod med att verkligen få in nya matvanor. Denna metod pågår under 15 veckor. Under de första 8 veckorna ersätter du all vanlig mat innan du återintroducerar frukosten under 3 veckor. Därefter återintroduceras lunch kommande 4 veckorna och metoden avslutas med att även middagen återinförs vecka 16.

Modifast-metoden Medel*

Modifast-metoden Medel passar dig som har en övervikt och vill ha gott om tid för att arbeta in nya sunda matvanor. Metoden pågår under 9 veckor och de första 4 veckorna ersätts all vanlig mat med Modifast för att få till en snabbare viktminskning. Därefter återintroduceras frukosten under vecka 5-6 och under vecka 7-9 äter man även en hälsosam lunch innan middagen återinförs vecka 10. 

Modifast-metoden Mix

Är du en av dem som inte kan eller vill ersätta alla vanliga måltider? Då är detta metoden för dig!

Det finns flertalet situationer då det kan vara svårare att välja bort en måltid. Du kanske är på resande fot, har arbetsluncher, representation, pedagogiska måltider eller behöver äta middag tillsammans med familjen. Denna metod passar även för dig som inte riktigt kommit i mål med en regelbunden frukostvana. Det fiffiga är att samtidigt som du istället tar en måltid Modifast till frukost kan du träna in en sund frukost som passar dig i framtiden..

Till skillnad från de andra två metoderna där samtliga måltider ersätts i början, byter man med denna metod endast ut 1-2 måltider per dag. Det ger dig ett lägre energiintag totalt sett för att sakta men säkert gå ner i vikt. Metoden är utformad för sex veckor men vill man fortsätta längre går det givetvis bra. Se schemat för metoden här.

Modifast-metoden Bas (tidigare Medel)

Modifast-metoden Bas passar dig som har en övervikt och vill ha en kortare kickstart men samtidigt gott om tid för att arbeta in nya sunda matvanor. Metoden pågår under 6 veckor och de första 2 veckorna ersätts all vanlig mat med Modifast för att få till en snabbare viktminskning. Därefter återintroduceras frukosten under vecka 3 och under vecka 4-5 äter man även en hälsosam lunch innan middagen återinförs vecka 6. Se schemat för metoden här.*Dessa metoder gäller endast för produkter som följer regelverket från oktober 2022 (EU) 2017/1798. För tidigare produkter gäller strikt kur i max tre veckor utan vårdkontakt, se metoderna MIX och BAS.

Om Modifastmetoden Kostschema för viktminskning

Medmade

Tillskott av vitaminer och mineraler efter överviktsoperation - Allt i ett! Handla Medmade