Tillskott efter gastric bypass & sleeve

Tillskott av vitaminer och mineraler efter gastric bypass & sleeve
När man har genomgått en viktoperation, som gastric bypass och gastric sleeve, behöver man ta vitamin- och mineraltillskott dagligen eftersom man minskar ytan av de områden där dessa näringsämnen tas upp. Även om man äter regelbundet och varierat räcker det helt enkelt inte för att tillgodose behovet.

De Nordiska riktlinjerna*, som tagits fram av en gemensam expertgrupp för de nordiska länderna, sammanfattar vilket dagligt tillskott av vitaminer och mineraler som behövs för att undvika att brister uppstår. De vanligaste bristtillstånden som kan uppstå är järn, B12 samt D-vitamin och kalcium och dessa behöver alltid supplementeras tillsammans med ett multivitaminpreparat utifrån försiktigthetsprincipen.

Riktlinjerna hänvisar även till en studie som visar på att en kalciummängd mindre än 800 mg inte påverkar upptaget av järn, när dessa tas tillsammans. 

Som minst bör ett dagligt tillskott efter gastric bypass och gastric sleeve enligt riktlinjerna ge:

  • 45-60 mg järn (järnsulfat, järnfumarat, järnglukonat)
  • 350 µg B12-vitamin
  • 20 µg D-vitamin
  • 500 mg kalcium (kalciumcitrat)
  • 400 µg folat
  • 1,1-1,4 mg tiamin
  • 9 mg zink

* Nordiska riktlinjer för monitorering och supplementering med vitaminer/mineraler samt uppföljning efter obesitaskirurgi. Expertgruppsrekommendationer; april 2017.

MedMade Bariatric Surgery Supplements - allt i ett!

MedMade BSS är en vitamineraltablett (FSMP - Livsmedel för speciella medicinska ändamål) som är anpassad specifikt för personer som genomgått en viktoperation (gastric bypass, gastric sleeve) och innehåller alla de vitaminer och mineraler som behövs efter en operation utefter de Nordiska riktlinjerna. Fördelen är att man slipper använda sig av flera olika preparat. Produkten innehåller också den rekommenderade formen av järn och kalcium för bästa upptag av dessa mineraler.

MedMade BSS är ett helt unikt tillskott i form av tabletter som både kan sväljas hela eller lösas upp i vätska, som kan smaksättas om man föredrar det.

Mer detaljerad information om innehållet i produkten samt olika paketlösningar att beställa finner du här. Vill du testa produkten kan du beställa ett prov genom att maila till medmade@navamedic.com.


För mer matnyttig information kring överviktoperation och tillskott efter operationen, besök MedMade.se!

Om Modifastmetoden Kostschema för viktminskning

Medmade

Tillskott av vitaminer och mineraler efter överviktsoperation - Allt i ett! Handla Medmade