Omelett med avokado och keso
En supergod och lättlagad lunchrätt - matig och krämig omelett toppad med keso och avokado.
Ingredienser - 4 portioner
- 2 avokados
- 2 tomater
- ½ rödlök
- 8 ägg
- 1 dl mjölk
- Salt och svartpeppar
- 2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
- 250 g KESO® cottage cheese
- 30 g ärtskott
Gör så här
Skala, kärna ur och grovhacka avokadon. Skär tomaterna i bitar. Skala och strimla löken. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Stek 2 stora eller 4 små omeletter i smör-&rapsolja. Rör försiktigt i smeten några gånger. Lägg cottage cheese, avokado, tomat och lök på omeletterna. Toppa med ärtskott. Servera eventuellt med ett grovt bröd eller precis som den är.
Tips - välj mager keso för att minska energiinnehållet ytterligare!
Näringsvärden | Per portion |
Energi | 580 kcal |
Protein | 30 g |
Kolhydrat | 40 g |
Fett | 32 g |