Chili con Chicken
En chili med nya smaker tack vare kyckling osm huvudingrediens. Variera smakerna genom att prova olika typer av bönor. Passar bra att serveras med gräddfil och ett härligt grovt bröd elelr tortillachips.
Ingredienser - 4 portioner
- 1 gul lök
- 2 röda paprikor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kruka färsk koriander
- 2 msk olivolja
- 300 g strimlad kycklinglårfilé
- 1 ½ msk malen koriander
- 1 msk malen spiskummin
- 1 msk chipotlepasta
- 1 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater
- 4 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 1 kanelstång
- 2 paket bönor (svarta, kidney eller vita)
- 20 g mörk choklad
- 1 msk rödvinsvinägaer
- Salt och peppar
Gör så här
Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och krossa vitlöken. Grovhacka korianderstjälkarna. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna. Fräs gul lök och paprika 8-10 min eller tills paprikan mjuknat. Tillsätt vitlök och kyckling. Fräs ytterligare 3-4 min. Rör ner korianderstjälkar, malen koriander, spiskummin, chipotlepasta, tomatpuré, krossade tomater, vatten, fond och kanelstång. Koka upp och låt sjuda ca 15 min utan lock. Häll av och skölj bönorna. Rör ner i grytan tillsammans med hackad choklad och vinäger. Låt sjuda 3-4 min. Ta bort kanelstången. Smaka av med salt och peppar. Toppa chili con chicken med korianderblad. Servera eventuellt med ris, grovt bröd, guacamole och gräddfil.
Näringsvärden | Per portion |
Energi | 325 kcal |
Protein | 23 g |
Kolhydrat | 24 g |
Fett | 13 g |