Nytt regelverk för kostersättningar

Nytt regelverk för kostersättningar


Kompletta kostersättningar för viktkontroll

Modifast LCD kostersättningar följer internationella och nationella regelverk. En ny förordning (EU) 2017/1798 träder i kraft oktober 2022 vilket innebär att Modifasts produkter kommer att få ett nytt och förbättrat innehåll. Utifrån denna förordning har också Livsmedelsverket uppdaterat sina föreskrifter LIVSFS 2022:4.

Förbättrat innehåll

Utifrån den nya regelverket så har Modifast LCD kostersättningar fått ett nytt och förbättrat innehåll utan att tumma på de goda smakerna. Bland annat så har mängen protein ökat tillsammans med följande näringsämnen vitamin D, vitamin C, folat och vitamin B12 samt kalcium, fosfor, jod och mangan. Nytt är också att kostersättningarna nu innehåller de essentiella fettsyrorna linolsyra och alfalinolensyra och utöver detta även kolin, vitamin K, molybden och klorid. Värt att notera är att mängden järn har justerats nedåt.

Möjlighet till förlängd strikt kur 

I det nya regelverket konstaterar man utifrån studier gällande benhälsa och kalciumförlust att det inte finns negativa konsekvenser av en strikt kur i några månader. Nuvarande rekommendation för konsumenter gällande strikt kur med kostersättningar förlängs till åtta veckor från tidigare tre. Längre behandlingsperioder bör ske i samråd med hälso- och sjukvård.

Välkommen att kontakta vår dietist för mer detaljerad information eller vid frågor.


Om Modifastmetoden Kostschema för viktminskning

Medmade

Tillskott av vitaminer och mineraler efter överviktsoperation - Allt i ett! Handla Medmade