Matmuffins med keso, sötpotatis och spenat
Goda och mättande muffins att servera på picknicken eller buffén. Servera gärna tillsammans med en fräsch sallad.
Ingredienser 12 portioner
- 2 små sötpotatisar, ca 300 g
- 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- 4 ägg
- 1 dl KESO® cottage cheese
- 60 g babyspenat
- 2 dl Arla Köket® riven ost texmex
- 4 dl dinkelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 msk pumpakärnor
- ½ tsk rökt paprikapulver
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt. Skala och finriv sötpotatisen och lägg i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja, ägg, keso, spenat och hälften av osten. Spara ev lite spenat till garnering. Rör ner mjöl blandat med bakpulver och salt. Klicka ner smeten i formarna. Toppa med resten av osten och strö över pumpakärnor och paprikapulver. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna under handduk.
Näringsvärden | Per styck |
Energi | 195 kcal |
Protein | 9 g |
Kolhydrat | 22 g |
Fett | 7 g |