Behåll din viktminskning

Behåll din viktminskning


Är du oftast på språng och har svårt att få till en bra måltid eller vill du ha ett nyttigt mellanmål? Då kan Modifasts produkter användas som hälsosamma alternativ. Perfekt för dig som vill kombinera en hektisk vardag med ett hälsosamt mål. Efter en avslutad diet ligger svårigheten i att behålla sin nya vikt och det är därför viktigt att skapa nya sunda matvanor som man kan behålla i längden och undvika att falla tillbaka i gamla mönster igen.

Måltidsersättning hjälper dig behålla din vikt

Att förändra sina matvanor är en naturlig del i förändringsarbetet för att uppnå en sund livsstil. Som ett komplement till det kan man använda måltidsersättningar som är ett gott, enkelt och näringsrikt hjälpmedel utmed vägen.

Det har bevisats vetenskapligt att måltidsersättningar är ett effektivt sätt att begränsa sitt energiintag för att behålla sin vikt. Man kan helt enkelt ersätta en måltid per dag med en måltidsersättning eller välja en måltidsersättning vid de tillfällen man har ont om tid, för att undvika mer onyttiga måltidsalternativ.

Under perioder då bara vissa av dagens måltider ersätts kan alltså såväl Modifast LCD kostersättning som måltidsersättning användas. Som näringsmässigt fullvärdig ersättning för en huvudmåltid kan man ta en påse Modifast LCD kostersättning, två (valfria) Modifast bars eller en flaska Modifast Ready to drink.

Måltidsersättning effektivt för att minska viktuppgång efter en VLCD/LCD-diet

I en nyligen utkommen studie har man jämfört olika strategier för att minimera viktökning efter en VLCD/LCD-diet. Studien inkluderade ca 3000 deltagare med fetma eller övervikt vid viktminskningens början. De strategier man undersökte var läkemedelsbehandling, måltidsersättning, högproteinkost, kosttillskott och fysisk aktivitet. Ett utökat användande av måltidsersättningar och en förlängd upptrappningsperiod av vanlig mat, efter en VLCD/LCD-diet, visade sig vara ett av de mest effektiva tillvägagångsätten för att minska viktrekyl och behålla sin viktminskning. Även kost med högt proteininnehåll kan bidra till att minimera viktökning.