Behåll din viktminskning

Behåll din viktminskning


Efter en avslutad diet ligger svårigheten i att behålla sin nya vikt och det är därför viktigt att skapa nya sunda matvanor som man kan behålla i längden och undvika att falla tillbaka i gamla mönster igen. Vi har mycket information kring just detta här på sidan och du kan även inspireras av att laga våra smala recept. 

Det är fördelaktigt att återintroducera måltiderna stegvis och samtidigt aktivt arbeta med kosten som t.ex. mer frukt och grönt, en bra måltidsordning och bättre livsmedelsval. För att kunna behålla sin nya vikt behöver man anpassa matintaget - en mindre kropp behöver mindre kalorier. Läs gärna mer om återintroduktionen här.

Måltidsersättning hjälper dig behålla din vikt

Är du oftast på språng och har svårt att få till en bra måltid eller vill du ha ett nyttigt mellanmål? Då kan Modifasts produkter användas som hälsosamma alternativ. Perfekt för dig som vill kombinera en hektisk vardag med ett hälsosamt mål.

Det har bevisats vetenskapligt att måltidsersättningar är ett effektivt sätt att begränsa sitt energiintag för att behålla sin vikt. Man kan helt enkelt ersätta en måltid per dag med en måltidsersättning eller välja en måltidsersättning vid de tillfällen man har ont om tid, för att undvika mer onyttiga måltidsalternativ. Måltidsersättningar har även ett godkänt hälsopåstående utifrån vetenskapliga bevis som lyder: Om man ersätter en måltid per dag efter viktminskning med en måltidsersättning bidrar det till att behålla vikten.

Ät lagom mycket med Mealsizer

Mealsizer är en svensk produkt som har tagits fram som ett hjälpmedel för att äta en lagom stor portion till lunch och middag. Mealsizers volymer är framtagna av dietist och beräknad för att ge en normalportion för en normalenergiförbrukare. Det genomsnittliga energibehovet för kvinna och man är ca 2100 kcal respektive 2700 kcal per dag. Men vi behöver inte äta exakt den mängden kalorier varje dag. Vissa dagar äter vi mer andra mindre. Det varierar också hur fysiskt aktiva vi är. Det är energibalansen över längre tid som är viktig.

Volymerna är framtagna av legitimerad dietist och bygger på Livsmedelsverkets Svenska Näringsrekommendationer och tallriksmodellen. En Mealsizer innehåller tre mått: grönsaksmåttet, kolhydratmåttet och proteinmåttet. Läs mer om Mealsizer och hur man använder måtten.


Om Modifastmetoden Kostschema för viktminskning

Medmade

Tillskott av vitaminer och mineraler efter överviktsoperation - Allt i ett! Handla Medmade