Nina, maj 2023
Kundberättelser

Utan gruppen Lättare Tillsammans hade jag nog inte hittat motivationen och orken att kämpa!


Hej!

Efter en lång tids sjukdom som jag fick reda på i samband med en olycka 2017 blev jag sängliggande ett bra tag hade extrem smärta konstant tillslut hamnade jag i depression och började tröstäta godis och choklad. Jag som alltid varit väldigt aktiv och inte haft problem med övervikt, tillslut fick jag börja köpa större kläder. Hittade till Modifast och aktiviteten Lättare Tillsammans januari 2022 kom igång bra men halkade i skogen i slutet av mars bröt revben och blev åter sjukskriven det tog till 13/10-22 när jag bestämde ”nu räcker det ”.

Tillsammans med några från Lättare tillsammans januari 2022 började vi på strikt kur 6 veckor, jag var mentalt beredd och kände det är nu eller aldrig. Var det lätt, nej inte alls i början men hade bestämt att jag ska köra 3 månader med Modifast varvat med vanlig mat. Slutade helt med godis choklad fikabröd chips fet mat och plötsligt efter några veckor kunde jag inte tänka mig att stoppa i mig godis. Kände hur orken och energin började komma tillbaka sakta men säkert. Efter 6 veckor med Modifast var det dags för ett riktigt eldprov nämligen en resa till värmen med all-inclusive, jisses jag var nervös då jag hade kommit en bra bit på vägen. Innan vi åkte gjorde jag upp en plan att vi ska vara aktiva varje dag. Väl där märker jag att jag inte har suget efter allt gott. Blir riktigt överraskad då jag åt en miniefterrätt efter middagen och det räckte så.

Dagen efter vi kommit hem ställde jag mig på vågen, yes jag hade fortsatt gå ner i vikt. En sån vinst!!! Efter nyår 2023 har jag minskat mina starka värktabletter och artrosmedicin från att behöva dom varje dag till inget alls och värktabletter till nästan noll, endast vid behov. Smärtan har nästan släppt, så jag promenerar minst en timme varje dag. Sen kom stora steget i mars då jag körde mitt första styrketräningspass på gymmet, det var så stort att kunna göra det efter 6 år, glädjetårar bara rann nerför kinderna. Nu i maj 13/5 har jag kommit ner till min normala vikt och gått ner flera storlekar. Jag kan äta allt men bestämmer alltid i förväg om jag ska ”festa” till det! Har inget jättesug och inte stoppat i mig godis på sju månader kan inte ens tänka tanken att stoppa en godis i munnen, det suget är helt borta!

"Jag har fått så mycket pepp när det varit kämpigt och massa hejarop när det gått bra!"

Utan gruppen Lättare Tillsammans januari 2022 hade jag nog inte hittat motivationen och orken att kämpa, jag har fått så mycket pepp när det varit kämpigt och massa hejarop när det gått bra! Har även fått vänner för livet och vi hörs dagligen, en av dessa kämpar har även blivit min närmaste vän. Så överlycklig att jag vågade ta steget att anmäla mig till denna aktivitet! Bara massa vinster, idag mår jag superbra har en massa energi sover gott och det bara sprudlar inom mig. Är så lycklig! Min man, min familj och mina vänner har varit ett stort stöd genom hela resan, viktigt att jag haft detta stöd och förståelse då det inte alltid varit enkelt att säga nej tack till godsaker.

Min resa fortsätter med att hitta balansen i mitt liv, att fortsätta utmana mig själv är ett måste annars tröttnar jag. När jag nått ett delmål har jag satt nästa delmål, så har jag fortsatt tills jag nådde målvikten. Nu utmanar jag mig med att träna mer, gå längre, lyfta tyngre och just idag tog jag min första löprunda -  tjoho jag har lyckats! Kan tillägga att jag har fibromyalgi, EDS och artros men det har bara blivit bättre ju mer jag gick ner i vikt.

I april åkte vi till Mallorca och jag kände mig bekväm och självsäker i min nya bikini! Vågar ta för mig av livet igen jag är helt enkelt så LYCKLIG och mår superbra! Evigt tacksam för denna möjlighet jag fick tillsammans med Modifast, hade inte varit här och känt mig såhär fri! Tack alla.

Med Modifast produkterna var det enkelt att ta med sig sin mat! De smakar riktigt gott och jag var alltid säker på att jag fick i mig alla näringsämnen och vitaminer och så drack jag mycket vätska till. Mina stora favoriter var choklad, jordgubb, banan och vanilj Blandar halv bananshake med halv shake choklad, riktigt gott. Körde dom i blender med is och tog med mig shaken i liten kylväska. Frukost blev ofta gröten som jag gjorde som en overnight oats, en plastburk med lock och skakade ihop med lite mer vatten och lät stå i kylen över natte samtn på med superkrydda (finns att köpa i mataffären). Sen min dunderfavorit är chokladpudding, gjorde alltid iordning på morgonen eller kvällen så den blev kall. Ibland blandade jag i en dl kallt kaffe istället för vatten, ett par droppar mint, flingsalt, chiliflakes - så gott. Så det var inget problem med smaken, de var så goda och jag längtade till min kvällspudding!

Nina, maj 2023
Nina