
Bulgursallad med lufttorkad skinka
Bulgur är krossat vete, som här får extra smak genom att kokas i örtbuljong. Den serveras med tunna skivor av lufttorkad skinka och en sås med härlig hetta, från sambal oelek.
Ingredienser, 4 portioner
- 2 dl bulgur
- 6 dl örtbuljong
- 100 g frysta haricots verts
- 1 burk svarta bönor, 400 g
- 1 rödlök
- 250 g körsbärstomater
- 1 kruka sallad, t.ex. ekbladsallad
- 150 g lufttorkad skinka i tunna skivor
- 2 dl matyoghurt
- 3 krm sambal oelek
Gör så här
Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt bulgur och koka på svag värme ca 10 minuter. Häll av buljongen. Blanda ner haricots verts i bulgurn. Lägg på locket och låt stå ca 5 minuter.
Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem i kallt vatten. Skala och skiva löken tunt. Halvera tomaterna. Varva bulgur med svarta bönor, rödlök, körsbärstomater och sallad i en skål eller på ett uppläggningsfat. Lägg skinkan överst.
Blanda matyoghurt och sambal oelek till en dressing. Servera salladen med dressing och bröd.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 405 kcal |
Protein | 24 g |
Kolhydrat | 56 g |
Fett | 9 g |