
Tandoorikyckling
I Indien är tandoori att grilla i en speciell cylinderformad lerugn, men det är också en färgstark kryddblandning. Här hemma grillar vi i den vanliga ugnen, med läckert resultat!
Ingredienser, 4 portioner
- 4 kycklingfiléer, ca 500 g
Marinad:
- ½ dl matyoghurt
- ½ dl tandoori currypasta
Gör så här
Blanda ihop marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingen och låt marinera i kylen ca 4 timmar.
Sätt ugnen på grill, 275°C. Grilla ev kycklingen ca 1 minut i grillpanna. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek i övre delen av ugnen tills den får färg, ca 5 minuter. Sänk värmen till 150°C och stek i ytterligare ca 10 minuter.
Servera med raita eller matyoghurt, ris och sallad.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 405 kcal |
Protein | 36 g |
Kolhydrat | 50 g |
Fett | 6 g |