
Snabba citronfisken
Med en färdig citronsås som bas går det snabbt att slänga ihop en enkel fiskgryta. Fiskfilé av valfri sort kokas direkt i såsen - enkelt, bekvämt och supersnabbt!
Ingredienser, 4 portioner
- 600 g fiskfilé, t ex torsk eller sej
- 2 ½ dl Kelda mild citronsås
- rivet skal och saft av ½ citron
- 2 tsk strösocker
- 1 dl hackad dill
Gör så här
Häll såsen i en traktörpanna. Rör i citronsaft, socker och dill. Låt såsen koka upp.
Skär fisken i portionsbitar och lägg ner i såsen. Låt fisken sjuda under lock på svag värme ca 5 minuter. Strö över citronskal och garnera med lite fräsch dill.
Servera med kokt potatis, bröd och grönsaker.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 450 kcal |
Protein | 36 g |
Kolhydrat | 60 g |
Fett | 7 g |