
Nötfärsbiffar med franska örter
Goda örter och vitlök gör dessa köttfärsbiffar härligt franskinspirerade. Servera dem gärna med t.ex. ugnsstekta grönsaker och en smal men smakrik sås.
Ingredienser, 4 portioner
- 400 g nötfärs, 10 % fett
- ¾ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk franska örter
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 dl Arla Köket gräddmjölk
- 2 tsk smör
Sås:
- 2 dl Arla Köket gräddmjölk
- 1 msk vetemjöl
- ½ msk kalvfond
- 1 tsk kinesisk soja
- ½ tsk franska örter
Ugnsstekta grönsaker:
- 1 kg blandade rotfrukter t ex potatis, palsternacka, morot, rödlök
- 2 tsk smält smör
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225°C. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Blanda färs, salt, peppar, örter, vitlök och gräddmjölk. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna. Ta upp biffarna och håll dem varma.
Vispa ihop gräddmjölk, mjöl, fond, soja och örtkrydda i pannan. Koka upp och låt koka på svag värme 3-5 minuter. Servera biffarna med såst och rotfrukter.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 430 kcal |
Protein | 26 g |
Kolhydrat | 31 g |
Fett | 21 g |