Chili sin Carne
Chili sin carne är en vegetarisk/vegansk hälsosam vardagsrätt som är lätt att tillaga. Frys gärna in grytan i portionsstorlekar så är det enkelt att ta fram och värma när man har ont om tid. Receptet är framtaget i samarbete med Lindas bakskola.
Ingredienser, 6 portioner
- 2 gula lökar, hackade
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 3 msk tomatpuré
- 1–2 tsk chilipulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1 krm svartpeppar
- 3/4 tsk salt
- 1 msk soja
- 400 g vegofärs
- 1 burk krossade tomater (à 400 g)
- 1 tetra vita bönor i tomatsås (à 380 g)
- 1 tetra kidneybönor (à 380 g)
Gör så här
Skala och hacka lökarna samt skala och pressa vitlöken. Bryn allt i lite olja i en stekpanna. Ta upp allt ur stekpannan och lägg på en tallrik.
Bryn färsen i stekpannan. Tillsätt tomatpuré, kryddorna, soja, och krossade tomater. Låt allt puttra på svag värme i ca 10 min.
Tillsätt sist bönorna och låt allt puttra tills bönorna blivit varma. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. Till servering: Servera gärna maten med bulgur och en fräsch sallad. Beräkna 3 dl bulgur torrvara till sex personer.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 436 kcal |
Protein | 23 g |
Kolhydrat | 54 g |
Fett | 8 g |
