Modifast.se - Säker och effektiv viktminskning

Inlägg taggade med "Vegetariskt"



Ta del av våra näringsberäknade och smala recept! Om inget annat anges är recepten publicerade i samarbete med Arla.

Vegetariskt

Fransk löksoppa

Löksoppa är ett exempel på en riktigt klassisk maträtt med franska anor. Timjan sätter härlig smak på buljongen och vill man lyxa till det tar man en liten skvätt vitt vin istället för vitvinsvinäger.

Ingredienser, 4 portioner

  • 4 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 msk soja
  • ½ dl vitt vin eller 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

Skala och skiva lök och vitlök. Smält smöret i en gryta stor nog för soppkok. Lägg i löken och låt fräsa ca 5 minuter. Häll över buljongen. Tillsätt soja och vin.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi80 kcal
Protein2 g
Kolhydrat7 g
Fett4 g

Vegetariskt

Pytt i panna med curry och kikärter

Denna härliga vegetariska pytt i panna, kryddad med curry, går perfekt ihop med den friska äppelmyntayoghurten och de knapriga bitarna av cashewnötter.

Ingredienser, 4 portioner

  • 500 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • ca 250 g zucchini
  • 250 g broccolibuketter
  • 1 msk Arla Smör-&rapsolja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 g kikärter
  • 1 dl cashewnötter

Äppelmyntayoghurt:

  • 1 rött äpple
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka färsk mynta
  • 2 dl Arla Köket turkisk yoghurt
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Börja med att kärna ur och riva äpplet grovt. Skala och riv vitlöksklyftan fint. Hacka hälften av myntan och blanda med äpple, vitlök och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Skala och tärna potatis och lök. Dela och kärna ur paprikan, skär den och zucchini i tärningar. Stek potatisen i smör-&rapsolja i en stor stekpanna på medelvärme tills den blir nätt och mjuk. Tillsätt lök och broccoli och stek ytterligare ca 5 min. Höj värmen och vänd ner zucchini och paprika. Stek ca 5 min till. Smaksätt med curry, salt och peppar. Häll av och skölj kikärterna. Tillsätt dem och låt allt bli varmt. Hacka nötterna grovt och strö över. Garnera pytten med resten av myntan och servera tillsammans med äppelmyntayoghurt.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi425 kcal
Protein16 g
Kolhydrat51 g
Fett17 g

Vegetariskt

Varm rotfruktssallad

Ugnsrostade rotfrukter och grönsaker smakar så mycket mer. Här får t.ex. rödlök, morötter, palsternacka och paprika komma till sin rätt och kompletteras med härlig apelsindressing.

Ingredienser, 4 portioner

  • 1 kg rödlök, morötter, palsternacka, paprika
  • 2 msk smält smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 dl rostade sojabönor

Apelsindressing:

  • 2 dl matyoghurt
  • rivet skal av ½ apelsin
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 krm salt

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Blanda ihop dressingen. Skala lök, morötter och palsternacka. Kärna ur paprikan. Skär alla grönsaker i bitar och lägg på bakplåtspapper i en långpanna. Blanda smöret med vitlök, salt, peppar och rosmarin, häll över grönsakerna. Blanda runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Lägg upp rotfrukterna på ett fat och strö över sojabönorna. Servera med dressingen och en apelsinklyfta.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi365 kcal
Protein16 g
Kolhydrat38 g
Fett16 g

Vegetariskt

Bönsallad

Vad bra att det finns så många olika bönor på burk! De ger en god bas och möjligheter till variation för matiga sallader som denna, som här toppas med smaksatt Keso.

Ingredienser, 4 portioner

  • 2 burkar kokta bönor, 400 g
  • 1 färsk lök
  • 4 tomater
  • ½ dl grovhackade basilikablad
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g Keso cottage cheese, grillad paprika

Gör så här

Spola bönorna och låt dem rinna av. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Blanda bönor, lök, tomater och basilika. Blanda olja och vitlök. Häll det över salladen. Krydda med salt och peppar. Rör om salladen och lägg upp i skålar. Lägg på cottage cheese. Servera med bröd.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi360 kcal
Protein21 g
Kolhydrat41 g
Fett12 g

Vegetariskt

Kikärtsbiffar med morotstsatsiki

Dessa kikärtsbiffar är enkla att laga och lika goda att äta kalla som varma. Gör gärna dubbel sats och ta med i lunchboxen eller på sommarens picnic. Perfekt med en annorlunda variant på tsatsiki som tillbehör.

Ingredienser, 4 portioner

  • 1 burk, 400 g kikärtor
  • 1 dl lättmjölk
  • 2 dl Arlaköket medelhavsinspirerad matyoghurt
  • 1 st purjolök
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 kruka persilja
  • 15 g smör
  • 2 st morot
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Skölj kikärtorna i vatten och låt dem rinna av. Finstrimla purjolöken. Mixa kikärtorna. Blanda kikärtor purjolök, maizena, persilja och mjölk till en färs. Smaksätt med salt och peppar.

Forma färsen till biffar och stek dem i smör i en teflonpanna några minuter på varje sida. Rör ihop alla ingredienserna till tsatsikin.

Servera biffarna med tsatsikin och kokt ris blandat med lättkokta grönsaker.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi405 kcal
Protein14 g
Kolhydrat68 g
Fett8 g

Vegetariskt

Lättlagad ratatouillelasagne

Snabbt och lätt går det, när man använder färdig grönsaksblandning i lasagnen, men gott blir det och då gör det ju ingenting att man sparar lite tid på vägen.

Ingredienser, 4 portioner

  • 1 påse frysta ratatouillegrönsaker, 400 g
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk hackad basilika, färsk eller fryst
  • salt och peppar
  • 8-9 lasagneplattor
  • 500 g cottage cheese, KESO® naturell
  • 1 dl Arla Köket riven ost Gratäng

Gör så här

Sätt på ugnen på 225°C. Blanda grönsaker, krossade tomater och buljongtärning i en kastrull. Koka på svag värme ca 5 minuter. Rör ner basilika och smaka av med salt och peppar.

Varva grönsakerna med lasagneplattor och cottage cheese i en smord ugnssäker form. Avsluta med grönsaksröra och strö över osten. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Servera med sallad och bröd.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi425 kcal
Protein28 g
Kolhydrat55 g
Fett10 g

Vegetariskt

Vego osso buco med gremolata

Välsmakande fänkål, med gul lök, tomater och créme fraiche, där gremolatan är klicken över i! Att fänkålen dessutom är en bra källa till bl.a. fiber, C-vitamin och järn är en bonus.

Ingredienser, 4 portioner

  • 3 fänkål, ca 700 g
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1 burk hela tomater, ca 400 g
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gremolata:

  • rivet skal av 1 citron
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor

Gör så här

Dela fänkålen i fjärdedelar. Skala och klyfta löken. Fräs löken i smör i en stor gryta. Lägg i fänkålen och häll på tomaterna med sitt spad och créme fraiche. Smula i buljongtärningen. Låt allt koka på svag värme under lock 10-15 minuter.

Smaksätt med salt och peppar. Blanda citronskal, persilja och vitlök och strö över grytan. Servera med ris eller bröd.

Tips! Gott med saffransris till.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi410 kcal
Protein13 g
Kolhydrat60 g
Fett13 g

Vegetariskt

Nordafrikansk bönwok

Woka röda bönor, grönsaker, exotiska kryddor, citronsaft och russin och du har en härligt mustig, smakrik, god och ovanligt dekorativ rätt att servera.

Ingredienser, 4 portioner

  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1-2 msk rapsolja
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
  • saft och finrivet skal av ½ citron,
  • ca 1 ½ msk citronsaft
  • 1 burk röda bönor, ca 400 g
  • ½ dl russin

Gör så här

Tillaga couscousen enligt anvisningarna på paketet.

Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär aubergine och squash i strimlor. Hetta upp olja och smör. Woka lök och vitlök när smöret blivit brunt. Tillsätt aubergine och squash och låt woka med 3-4 minuter. Tillsätt kryddor, citronsaft och citronskal.

Spola hastigt av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönor och russin i woken.

Servera bönwoken med couscous och en klick matyoghurt.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi400 kcal
Protein15 g
Kolhydrat63 g
Fett10 g
ARTIKEL 11-18 18. «Föregående 1 2  | Visa alla