
Påsksallad
En färgsprakande och mättande sallad som är perfekt att ha på påskbordet.
Ingredienser 8 bufféportioner
- 800 g delikatesspotatis eller färsk potatis
- 1 msk malen gurkmeja
- 300 morot
- 1 dl vatten
- 3 msk risvinäger
- 1 ½ msk strösocker
- 1 msk färsk riven ingefära
- 150 g rädisor
- 3 msk olivolja
- ½ tsk harissa
- Salt och peppar
- 60 g Småbladig sallad
- 150 g Apetina vitost
- 1 kruka färsk koriander, hackad
- Tostade sesamfrön, pumpafrön, solrosfrön
Gör så här
Tvätta och dela potatisen i kvartar. Koka dem mjuka i saltat vatten tillsammans med gurkmeja. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
Skala morötterna och skär dem i mindre bitar, eller fortsätt strimla dem med potatisskalaren. Koka upp vatten, risvinäger, socker och ingefära. Lägg i morötterna och låt svalna i lagen.
Skiva rädisorna tunt och lägg i kallt vatten.
Häll av lagen från morötterna i en bunke och blanda med olivolja och harissa till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp potatis, morötter och salladsblad på ett fat. Ringla dressingen över påsksalladen. Strö över rädisor, smulad vitost, koriander och frön.
Receptet publiceras med tillstånd från Arla.
