
Krämig rotfruktssoppa
En riktigt smakrik och krämig rotfruktssoppa värmer fint. Variera rotfrukterna efter tillgång. Toppa med keso för ökat proteinintag.
Ingredienser 4 portioner
- 8 potatisar
- 2 palsternackor
- 3 morötter
- 1 liter örtbuljong
- 2 dl Arla köket lätt fraiche
- Salt och peppar
- Ev olivolja
- 250 g KESO Cottage cheese
Gör så här
Skala och skär potatis och palsternacka i stora bitar. Skala och skär 2 av morötterna i mindre bitar. Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg i de skurna rotfrukterna och låt koka under lock 15-20 min tills rotfrukterna känns mjuka. Häll av och spara buljongen. Mixa rotfrukterna tillsammans med crème fraichen. Häll tillbaka rotfruktsmixet i kastrullen och rör ner 4 - 5 dl av buljongen. Smaka av med salt och peppar. Skala och hyvla den återstående moroten med en potatisskalare. Koka upp soppan på nytt och låt morotsstrimlorna koka med i soppan ca 1 min. Häll upp soppan i djupa tallrikar, ringla ev lite olivolja över och toppa med cottage cheese. Servera gärna grovt bröd till.
Recept publicerat med tillstånd från Arla.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 475kcal |
Protein | 18 g |
Kolhydrat | 67 g |
Fett | 13 g |
