
Rårakor med cottage cheese
Klassisk svensk husmanskost. Proteinrikt tack vare cottage cheese och ägg. Utöver cottage cheese så är purjolök eller rödlök är goda tillbehör till rårakorna.
Ingredienser, 4 portioner
- 600 g potatis
- 1-2 gula lökar
- 4 ägg
- 2 krm salt
- Arla svenskt smör
- 500 g KESO cottage cheese
Gör så här
Skala potatis och lök. Riv potatisarna fint. Riv eller hacka löken fint.
Blanda potatis och lök med uppvispade ägg, salt och peppar.
Låt lite smör bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i tre klickar smet åt gången, knappt ½ dl smet per råraka, bred ut smeten tunt. Stek 2-3 minuter per sida tills de är gulbruna och frasiga.
Servera direkt med cottage cheese och finstrimlad rödlök.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 395 kcal |
Protein | 26 g |
Kolhydrat | 37 g |
Fett | 16 g |