
Kycklingfiléer i yoghurtmarinad
Ingredienser, 4 portioner
- 4 st kycklingbröstfiléer
- Arla svenskt smör
- 1 dl Arla Köket matyoghurt
- 1 msk malen spiskummin
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk salt
- 1 morot
- 1 dl Arla Köket matyoghurt
- 1 tsk honung
- ½ tsk torkad mynta
- salt och svartpeppar
- 2½ dl okokt bulgur
- 2 tomater
- ½ rödlök
- 1 kruka färsk persilja
- 1 citron att pressa
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 3 msk olivolja
- salt och svart peppar
Gör så här
Blanda yoghurt, spiskummin, sambal oelek och vitlök i en skål. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse.Häll i marinaden och knyt om. Låt ligga i kylen i minst 2 tim. Ta upp filéerna och låt dem rinna av.Smält smöret i en panna och stek kycklingfiléerna ca 6 min per sida. Salta och peppra. Skär filéerna i skivor.Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen och låt svalna.Tärna tomaterna. Finhacka rödlök och persilja.Lägg allt i en skål och blanda med citronsaft, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.Finriv moroten. Lägg i en skål och blanda med yoghurt, honung och mynta. Smaka av med salt och peppar.Servera kycklingen med raita och bulgursallad.Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 440 kcal |
Protein | 37 g |
Kolhydrat | 39 g |
Fett | 14 g |