Fisk i ajvarsås
Ingredienser, 4 portioner
- 600 g torskrygg i portionsbitar
- 3 dl vildris
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 msk Arla Köket Smör- och rapsolja
- 2½ dl Kelda matlagningsgrädde
- ½ dl ajvar relish
- 400 g zucchini
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.Strö hälften av saltet och pepparn på fisken och bryn den i smör- och rapsolja.
Blanda grädde och ajvar. Häll gräddblandningen över fisken. Låt koka på svag värme 3-4 minuter.
Skär zucchinin i bitar, stek dem i smör- och rapsolja och tillsätt resten av saltet och pepparn.
Servera fisken med zucchini och ris.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 375 kcal |
Protein | 34 g |
Kolhydrat | 27 g |
Fett | 14 g |