
Blandade bönor med bulgur och broccoli
En proteinrik vegetarisk rätt som är snabb- och lättlagad med färdigkryddad créme fraiche. Variera med de grönsaker du har hemma för stunden såsom zucchini eller blomkål.
Ingredienser, 4 portioner
- 400 g blandade bönor
- 250 g broccoli
- 1 burk (290 g) grillad paprika i olja
- 1 msk Arla Köket Smör- och rapsolja
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 dl Arla Köket créme fraiche fetaost & soltorkade tomater
- 3 dl bulgur
- ½ dl hackad bladperilja
Gör så här
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Häll av bönorna. Skär broccolin i buketter. Häll av paprikan och låt rinna av på hushållspapper.
Fräs bönor, broccoli och paprika i smör- och rapsolja ca 3 minuter i stekpanna. Salta och peppra. Häll på créme fraiche och låt koka ihop.
Servera med bulgur och toppa med persilja.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 425 kcal |
Protein | 16 g |
Kolhydrat | 57 g |
Fett | 13 g |