Zucchinibiff med mathavre och tzatziki

Zucchinibiff med mathavre och tzatziki


En riktigt god, näringsrik vardagsrätt som är lätt att tillaga. Grönsaksbiffarna går bra att frysa in. Receptet är framtaget i samarbete med Lindas bakskola.

Ingredienser, 8 st (4 portioner)

  • 300 g kall, kokt och skalad potatis
  • 1 zucchini, ca 300 g
  • 2 morötter, ca 150 g
  • 1 gul lök, ca 100 g
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk curry (eller chiliflakes)
  • svartpeppar

Tzatziki samt mathavre

  • 1–2 msk rapsolja att steka i
  • 150 g gurka
  • 3 dl turkisk yoghurt, 10%
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl mathavre

Gör så här

Mosa potatisarna på en tallrik. Riv zucchini, morötter och gul lök. Blanda alla grönsaker, potatis, kryddor och ägg i en bunke. Forma 8 biffar av grönsaksblandningen och lägg dem på en skärbräda. Stek biffarna i olja på medelvärme, 4–5 minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt.

Tvätta gurkan och riv den grovt med skalet på. Krama ur vätskan ur gurkan. Blanda gurka, yoghurt och pressad vitlök i en en skål. Pudra över lite örtkrydda och smaka av.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi314 kcal
Protein10 g
Kolhydrat40 g
Fett12 g

Fler artiklar

Näringsrik grönsakssmoothie

En snabb näringsrik smoothie är perfekt när alternativet både till frukost och som mellanmål. Modifast kostersättning med banansmak ger din smoothie en härlig konsistens, en mild banansmak och ett komplett näringsinnehåll. Receptet är framtaget i samarbete med Lindas bakskola.

Ingredienser, 1 portion

  • 50 g färsk spenat
  • 100 g gurka
  • 1/2 kiwi
  • 1/2 lime, saft och rivet skal
  • 2 dl vatten
  • 1 påse Modifast LCD banan

Gör så här

Häll ner alla ingredienser i en mixer. Mixa till en slät smoothie. Drick den direkt.

Tips! Om du vill ha mer sting i din smoothie kan du riva ner lite färsk ingefära innan du mixar din smoothie.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi250 kcal
Protein17 g
Kolhydrat32 g
Fett4,4 g
Läs mer

Zucchinibiff med mathavre och tzatziki

En riktigt god, näringsrik vardagsrätt som är lätt att tillaga. Grönsaksbiffarna går bra att frysa in. Receptet är framtaget i samarbete med Lindas bakskola.

Ingredienser, 8 st (4 portioner)

  • 300 g kall, kokt och skalad potatis
  • 1 zucchini, ca 300 g
  • 2 morötter, ca 150 g
  • 1 gul lök, ca 100 g
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk curry (eller chiliflakes)
  • svartpeppar

Tzatziki samt mathavre

  • 1–2 msk rapsolja att steka i
  • 150 g gurka
  • 3 dl turkisk yoghurt, 10%
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl mathavre

Gör så här

Mosa potatisarna på en tallrik. Riv zucchini, morötter och gul lök. Blanda alla grönsaker, potatis, kryddor och ägg i en bunke. Forma 8 biffar av grönsaksblandningen och lägg dem på en skärbräda. Stek biffarna i olja på medelvärme, 4–5 minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt.

Tvätta gurkan och riv den grovt med skalet på. Krama ur vätskan ur gurkan. Blanda gurka, yoghurt och pressad vitlök i en en skål. Pudra över lite örtkrydda och smaka av.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi314 kcal
Protein10 g
Kolhydrat40 g
Fett12 g
Läs mer

Bananchokladglass

En riktigt god och näringsrik glass som är framtagen i samarbete med Lindas bakskola! Perfekt om du önskar variera din Modifast-måltid.

Ingredienser, 2 portioner

  • 2 bananer (ca 300 g)
  • 1 påse Modifast choklad
  • 2 dl vatten

Gör så här

Skiva bananerna och frys in dem. Blanda en påse Modifast choklad med 2 dl vatten i en shaker. Skaka ordentligt.

Mixa de frysta bananerna och chokladshake till en krämig glass. Ät och njut.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi240 kcal
Protein9 g
Kolhydrat47 g
Fett3 g
Läs mer

Chili sin Carne

Chili sin carne är en vegetarisk/vegansk hälsosam vardagsrätt som är lätt att tillaga. Frys gärna in grytan i portionsstorlekar så är det enkelt att ta fram och värma när man har ont om tid. Receptet är framtaget i samarbete med Lindas bakskola.

Ingredienser, 6 portioner

  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1–2 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 3/4 tsk salt
  • 1 msk soja
  • 400 g vegofärs
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 tetra vita bönor i tomatsås (à 380 g)
  • 1 tetra kidneybönor (à 380 g)

Gör så här

Skala och hacka lökarna samt skala och pressa vitlöken. Bryn allt i lite olja i en stekpanna. Ta upp allt ur stekpannan och lägg på en tallrik.

Bryn färsen i stekpannan. Tillsätt tomatpuré, kryddorna, soja, och krossade tomater. Låt allt puttra på svag värme i ca 10 min.

Tillsätt sist bönorna och låt allt puttra tills bönorna blivit varma. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. Till servering: Servera gärna maten med bulgur och en fräsch sallad. Beräkna 3 dl bulgur torrvara till sex personer.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi436 kcal
Protein23 g
Kolhydrat54 g
Fett8 g
Läs mer

Fisk med avokado och couscoussallad

Färgrik och välsmakande vardagsrätt med torskfilé och avokado, som serveras med couscoussallad och härlig basilikayoghurt. En välsmakande rätt som framstår som betydligt mer komplicerad än den faktiskt är.

Ingredienser, 4 portioner

  • 600 g torksfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl couscous
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor
  • 1 msk Arla Svenskt smör
  • ½ dl hackad färsk persilja
  • 1 avokado
  • rivet skal av ½ citron
  • 1 dl oliver

Basilikayoghurt

  • 2 dl Arla Köket turkisk yoghurt
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • rivet skal av ½ citron
  • 1 dl oliver

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Stek i mitten av ugnen i 15–20 min. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka paprikan. Fräs vitlök och paprika i smör 2-3 min. Rör ner couscous, persilja och citronskal.

Dela, kärna ur och tärna avokadon. Strimla hälften av basilikan och rör ihop med yoghurt, vitlök och citron. Servera fisken med couscoussallad, avokado, basilikayoghurt och oliver. Garnera med basilikablad.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi450 kcal
Protein37 g
Kolhydrat34 g
Fett17 g
Läs mer

Kyckling med citrongräs och nötter

Asiatisk kyckling i kokosmjölk smaksatt med härligt doftande citrongräs, vitlök, fisksås och chili. Thaibasilikan kan bytas ut mot koriander, för den som så föredrar. Servera med ris.

Ingredienser, 4 portioner

  • 500 g kycklingfiléer
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 citrongräs
  • 2 msk fisksås
  • 1 purjolök
  • 1 färsk röd chili
  • Arla Smör- och rapsolja
  • 2 ½ dl lätt kokosmjölk
  • 1 dl strimlad thaibasilika
  • 1 dl torrrostade jordnötter

Gör så här

Skär kycklingfileérna i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Banka lätt på citrongräset och dela på hälften. Blanda kyckling, vitlök, citrongräs och fisksås. Strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin. Bryn kycklingen med marinad i smör- och rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt purjolök och chili. Rör i kokosmjölk. Låt allt koka några minuter. Ta upp citrongräset. Blanda i jordnötter och thailbasilika. Servera grytan med kokt ris.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi510 kcal
Protein38 g
Kolhydrat53 g
Fett15 g
Läs mer