
Kycklingcurry med ris
Denna kycklinggryta är både lättlagad och snabb, men samtidigt väldigt smakrik och god. Njut av en kycklingrätt med härliga indiska dofter, smaker och färger.
Ingredienser, 4 portioner
- 4 kycklingbröstfiléer, ca 500 g
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk smör
- 1 tsk salt
- ½ msk tomatpuré
- 1 tsk mald ingefära
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk gurkmeja
- 1 krm chilipeppar
- ½ dl vatten
- 2 dl lätt créme fraiche
- 1 kruka färsk koriander eller bladpersilja
- 3 dl basmatiris
- ½ gurka
- 1 gul paprika
- 2 tomater
Gör så här
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingköttet i smör i en teflonpanna. Krydda med salt och lägg över i en gryta. Tillsätt vitlök, tomatpuré, alla kryddor, vatten och créme fraiche. Låt grytan koka ca 5 min. Garnera med koriander eller persilja.
Servera med kokt ris blandat med tärnad gurka, gul paprika och tomat.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 465 kcal |
Protein | 36 g |
Kolhydrat | 52 g |
Fett | 12 g |