
Kyckling med citrongräs och nötter
Asiatisk kyckling i kokosmjölk smaksatt med härligt doftande citrongräs, vitlök, fisksås och chili. Thaibasilikan kan bytas ut mot koriander, för den som så föredrar. Servera med ris.
Ingredienser, 4 portioner
- 500 g kycklingfiléer
- 3 vitlöksklyftor
- 1 citrongräs
- 2 msk fisksås
- 1 purjolök
- 1 färsk röd chili
- Arla Smör- och rapsolja
- 2 ½ dl lätt kokosmjölk
- 1 dl strimlad thaibasilika
- 1 dl torrrostade jordnötter
Gör så här
Skär kycklingfileérna i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Banka lätt på citrongräset och dela på hälften. Blanda kyckling, vitlök, citrongräs och fisksås. Strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin. Bryn kycklingen med marinad i smör- och rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt purjolök och chili. Rör i kokosmjölk. Låt allt koka några minuter. Ta upp citrongräset. Blanda i jordnötter och thailbasilika. Servera grytan med kokt ris.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 510 kcal |
Protein | 38 g |
Kolhydrat | 53 g |
Fett | 15 g |