Dragonkyckling
Lättlagad och krämig kycklinggryta, med dragon som ger lite fransk touch. En riktig smakfavorit hos både stora och små! Servera med kokt potatis och kokta morötter.
Ingredienser, 4 portioner
- 4 kycklingfiléer, ca 500 g
- smör
- 2 dl Arla Köket lätt créme fraiche
- ½ dl vatten
- 2 tsk dragon
- 1 hönsbuljongtärning
- 1 dl Arla Köket riven ost gratäng
- 2 msk hackad persilja eller dragon
Gör så här
Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna. Vispa ihop créme fraiche, vatten, dragon och smulad buljongtärning i en gryta. Lägg i kycklingen och låt den koka ca 5 min under lock. Strö över ost, persilja eller dragon. Servera med kokt potatis och kokta morötter.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 445 kcal |
Protein | 36 g |
Kolhydrat | 41 g |
Fett | 15 g |