Viltkyckling med enbär
I den här goda grytan ger enbär och timjan en vild smak på kycklingen, när den får puttra med bland annat créme fraiche, vinbärssaft, buljong och soja. Servera med potatis och grönsaker.
Ingredienser, 4 portioner
- 4 kycklingfiléer
- 1 msk smör
- 2 dl lätt créme fraiche
- ½ dl outspädd vinbärssaft
- 1 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- 5 krossade enbär
- 1 tsk timjan
- 1 msk soja
Gör så här
Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda créme fraiche, saft, vatten, buljongtärning, enbär, timjan och soja i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min.
Servera med kokt potatis och grönsaker.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 435 kcal |
Protein | 35 g |
Kolhydrat | 44 g |
Fett | 13 g |