
Viltfärsbiff med lingonsås
Enbär och lingon ger dessa nötfärsbiffar smak av vilt. Servera med nykokt potatis och broccoli samt den goda såsen gjord med bl.a. kalvfond och lingon.
Ingredienser
- 400 g nötfärs, 10 % fett
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk krossade enbär
- 2 msk finhackad rödlök
- 1 dl Kelda lagalätt
- 2 tsk smör
Sås:
- 1 ½ dl Kelda lagalätt
- 2 tsk konc kalvfond
- 1 tsk soja
- 2 msk lingonsylt
- 2 msk hackad persilja
Gör så här
Blanda färs, salt, peppar, enbär, lök och gräddmjölk. Forma till biffar. Stek dem i smör i en teflonpanna ca 4 min på varje sida. Ta upp dem.
Häll gräddmjölk, fond, soja och lingonsylt i pannan. Låt det koka upp. Häll såsen över biffarna och strö över persilja.
Servera med kokt potatis, broccoli och lingonsylt.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 445 kcal |
Protein | 27 g |
Kolhydrat | 53 g |
Fett | 13 g |