Solrosfisk
Ungstekta fiskfiléer under ett knaprigt täcke av ost, solrosfrön och lite rivet limeskal. Servera fisken med kokt potatis och grönsaker till samt en lätt och kall sås med solrosskott.
Ingredienser, 4 portioner
- 600 g fiskfilé, t ex sej, kolja eller hoki
- 1 tsk salt
- rivet skal av 1 lime
- 2 dl Arla Köket riven ost mager
- 4 msk solrosfrön
Solrossås:
- 4 soltorkade, marinerade tomater
- 1 dl solrosskott
- 2 dl minifraiche
- 1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Salta och vik ihop fiskfiléerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över limeskal, ost och solrosfrön. Stek fisken i övre delen av ugnen ca 25 min. Höj ev värmen på slutet så att osten får färg. Hacka tomater och solrosskott, spar några skott till garnering. Blanda med minifraiche och vitlök. Servera fisken med såsen, kokt potatis och grönsaker. Strö över solrosskott.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 475 kcal |
Protein | 41 g |
Kolhydrat | 43 g |
Fett | 15 g |