
Potatis- och kycklingsallad
Stek potatis och kyckling tillsammans i ugnen. Under tiden kan du passa på att göra tomatsalladen. Blanda, toppa med lite Keso och njut av alla smaker!
Ingredienser, 4 portioner
- 600 g tvättad potatis
- 500 g kycklingfiléer
- 2 tsk smör-&rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 rödlök
- 3 tomater
- 50 g rucola
- 2 msk rapsolja
- 2 msk balsamvinäger
- 250 g Keso mini, cottage cheese
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Skär potatisen i klyftor. Ställ dem med skalet ner på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen 25-30 min.
Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i smör-& rapsolja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem på plåten i ugnen när det återstår ca 15 min på potatisen.
Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Blanda lök, tomater och rucola på ett stort fat. Rör ner olja och vinäger. Skär kycklingen i skivor. Vänd ner potatis och kyckling i salladen. Klicka på cottage cheese.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 410 kcal |
Protein | 40 g |
Kolhydrat | 29 g |
Fett | 15 g |