Kyckling i örtkryddad sås
Kycklingfilé möter rödlök och haricots verts i en örtkryddad sås. Snabbt och frestande gott, med hjälp av en färdig sås som bas. Perfekt i den stressiga vardagen.
Ingredienser, 4 portioner
- 4 kycklingfiléer, ca 500 g
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- smör
- 4 färska rödlökar
- 100 g färska haricots verts
- 2 ½ dl Kelda örtkryddad sås
- 1 dl vatten
- 1 msk hackad färsk timjan
Gör så här
Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en stekpanna. Ta upp kycklingen.
Skär varje lök i 4 klyftor. Nyp av stjälken på bönorna. Fräs löken och bönorna i smör på svag värme i stekpannan. Tillsätt sås och vatten. Lägg i kycklingen och låt sjuda ca 15 min under lock.
Strö över timjan och servera med nykokt färskpotatis.
Tips: Byt ut vattnet mot torrt vitt vin för en lite lyxigare variant.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 460 kcal |
Protein | 31 g |
Kolhydrat | 43 g |
Fett | 16 g |