Chili con carne med grönsaker
Här är en variant på chili con carne, med grönsaker. Paprika, lök och squash ger mustig och fin smak och istället för de små bönorna i tomatsås använder vi stora vita bönor denna gång.
Ingredienser, 4 portioner
- 400 g nötfärs, 10% fett
- 1 gul lök
- 1 paprika
- ½ squash, ca 200 g
- 2 tsk smör
- 1 burk stora vita bönor, 400 g
- 1 tsk salt
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 burk krossade tomater, 400 g
- ½-1 tsk sambal oelek
- 2 dl minifraiche
Gör så här
Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och squash i bitar. Fräs färsen i smör i en teflonpanna och rör så att den blir smulig. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med.
Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Tillsätt bönor, salt, vitlök, tomater och sambal oelek. Låt allt koka några minuter.
Servera med minifraiche och rucolasallad.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 385 kcal |
Protein | 34 g |
Kolhydrat | 33 g |
Fett | 13 g |