
Broccolipasta med skinka
Enkel och god pastarätt, med broccolibuketter och senapskryddad skinksås. Extra snabbt går det när man lägger ner broccolin i pastavattnet under de sista minuterna.
Ingredienser, 4 portioner
- 280 g pasta t.ex. tagliatelle
- 250 g broccolibuketter
- 250 g rökt skinka
- 2 ½ dl Kelda lagalätt
- 2-3 msk skånsk senap
- 6 dl grovt strimlad rosé- eller isbergssallad
- 2 dl Arla Köket riven ost, mager
Gör så här
Koka pastan och lägg i broccolin när det återstår ca 3 minuter av koktiden. Lyft upp broccolin och häll av vattnet från pastan.
Strimla skinkan. Koka upp gräddmjölk och senap i en kastrull. Blanda ner skinka, brocoli och sallad i såsen. Låt koka upp.
Servera såsen till pastan. Toppa med riven ost.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 460 kcal |
Protein | 31 g |
Kolhydrat | 59 g |
Fett | 11 g |