
Tonfiskmacka med paprika och päron
Här har du en smakrik och mättande tonfiskblandning i en dubbelmacka av fullkornsbröd, där dijonsenap möter både paprika och päron och ljuv musik uppstår.
Ingredienser, 4 portioner
- 16 skivor mörkt fullkornsbröd
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 4 msk dijonsenap
- 8 msk lättmajonnäs
- 4 msk mjukost (10 % fett)
- 4 röda paprikor, fint hackade
- 4 päron, grovhackade
- 2 askar machesallad, eller annan spröd sallad
Gör så här
Blanda tonfisk, dijonsenap, majonnäs, mjukost, paprika och päron. Smaka av med salt och peppar. Lägg sallad på hälften av bröden och fördela tonfiskröran på. Lägg på de andra bröden som lock.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 573 kcal |
Protein | 34 g |
Kolhydrat | 76 g |
Fett | 15 g |
Recept från boken Matbröd - 50 nyttiga alternativ till köttbullar och makaroner, Pågen 2005.