
Tapas med räkor och rom
Tre små tapas per person, två pumpernickel och en crostini. Snabbt och gott! Perfekt som förrätt eller kanske till en lyxigare variant av fredagsmyset.
Ingredienser, 4 portioner
- 8 skivor pumpernickelbröd
- 4 crostini
- 250 g Keso mini, cottage cheese
- 12 räkor
- några kvistar färsk timjan
- 1 bit gurka
- 75 g löjrom eller ishavsrom
Gör så här
Fördela cottage cheese på samtliga brödskivor och crostini. Skala räkorna. Fördela dem på 4 av brödskivorna. Garnera med timjan.
Skär gurkan i tunna stavar. Forma löjrommen med hjälp av teskedar till små ägg. Lägg dem på resten av brödskivorna och samtliga crostini. Garnera med gurkstavar.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 135 kcal |
Protein | 16 g |
Kolhydrat | 12 g |
Fett | 2 g |