
Räkcurry
Curry och sambal oelek ger både härlig färg och hetta till räkorna, som balanseras perfekt av svalka från matyoghurten och de krossade tomaterna. Så gott!
Ingredienser, 4 portioner
- 1 kg räkor med skal
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 4 stjälkar blekselleri
- 1 msk smör
- 1 ½ msk curry
- 1 burk krossade tomater, 400 g
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl matyoghurt
- 1 tsk salt
- 1 tsk sambal oelek
Gör så här
Skala räkorna. Skala och hacka löken och vitlöken. Strimla sellerin. Fräs lök, vitlök och sellerin i smör i en stekpanna. Rör i curryn och häll på tomaterna. Låt såsen koka ca 3 minuter.
Rör ut mjölet i matyoghurten. Rör ner det. Låt såsen koka 3 minuter till. Rör ner salt, sambal olek och räkor. Låt grytan koka upp.
Servera med bröd, sallad eller ris och kall matlagningsyoghurt.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 515 kcal |
Protein | 29 g |
Kolhydrat | 72 g |
Fett | 12 g |