
Örtfylld kalkon
Det benfria kalkonköttet är lätt att variera. Här får det smak av en örtig créme fraiche, först som fyllning i filéerna och sedan som skysås vid serveringen.
Ingredienser, 2 portioner
- 2 kalkonbröstfiléer, ca 600 g
- 2 dl créme fraiche, franska örter
- 1 msk smör-& rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 ½ dl hönsbuljong
Gör så här
Sätt ugnen på 225ºC. Skär en längsgående ficka i filéerna. Fyll varje ficka med 1 ½ msk créme fraiche. Fäst ev med tandpetare.
Bryn filéerna försiktigt runtom i smör-& rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en smord ugnssäker form och pensla med 1 msk créme fraiche. Häll buljongen i formen vid sidan av filéerna och stek i mitten av ugnen 25-30 minuter till 70 graders innertemperatur. Lyft upp filéerna.
Vispa ner resterande créme fraiche i stekskyn. Skär filéerna i skivor och servera med ris, blandad sallad och skysås.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 450 kcal |
Protein | 39 g |
Kolhydrat | 39 g |
Fett | 15 g |