Mathilda
Kundberättelser

Använder fortfarande Modifast för vissa måltider


Hej,

Mathilda heter jag. Jag har kämpat från och till med min vikt rätt så hårt i min vuxna ålder. Det blev värre några år efter min stora dotters födelse. Serverades det något gott. åt jag gärna 2-3 portioner mat, oavsett. Skulle man en äta smörgås så blev det fem. Men efter många år av osundhet, träna inte, stillasittande och rökande så sa kroppen till slut ifrån.

Jag insåg att jag måste lösa detta, det funkar ju inte. Jag åt bättre , jag gick miltals och gick ner 25 kilo. Men det tog inte lång tid förrän jag fick ett väldigt smärtsamt och stort kärlkrampsanfall. Det var som kroppen svek mig och istället för att kriga vidare, så gav jag upp. Sakterligen gick jag upp igen, jag vägde närmare 110 kilo, mer än tidgare.

Det gick en tid, vi fick en ny liten medlem , lilla dottern Billie. Familjen är ju klart viktig och jag började att inse att det funkade inte att var så överviktig när man inte kan lyfta sitt egna barn. Jag kunde inte knyta mina skor själv, jag orkade inget, somnade i stort sätt överallt.

Så i januari 2017 började jag träffa en dietist. Vi gick igenom vad jag borde göra. Röra mig mer, till en början. Jag började minska min kost, promenerade, och fick föra kostdagbok.

Den 13 januari började jag en pulverdiet som skulle pågå i 12 veckor. Jag smakade olika pulver, många smakde riktigt illa, men fastnade till slut för Modifast. Jag beställde ett startkit, och visst det var tufft i början, jag var hungrig. Men efter cirka en vecka var jag i balans. Jag tycker Modifast har vettiga smaker, goda soppor och shakes. Så 12 veckor senare hade jag tappat närmare 18.2 kilo. Efter 12 veckor så började med frukost och 3 påsar, sedan frukost, lunch och två påsar och slutligen åt jag även middag, samt ett litet mellanmål.

"Jag kunde inte knyta mina skor själv och somnade i stort sett överallt"

Jag tränar 2 - 5 gånger i veckan

Den 12 januari 2018 ska jag vägas in, jag har än så länge gått ner från 110 kilo till 79-80.5 kilo. Jag pendlar upp och ner 1-1/2 kilo.

Jag unnar mig att träna på ett fint och harmoniskt gym, Hagabadet i Göteborg. Jag tränar 2-5 gånger i veckan. Jag kämpar med att följa kostråden från dietisten. Jag väger min mat och försöker ha kontroll på socker och spannmål.

De sista kilona är tuffast, och naturligtvis vidbeålla de kilo jag tappat. Jag tränar på, och har otroligt stöd från familj,vänner och kollegor. Alla hejar på mig, och ja, jag ska gå i mål.

Vill avslutningsvis säga att jag fortfarande använder Modifast för vissa måltider, ser det som ett enkelt sätt att ha hyfsad koll på sitt kalori-intag.

Vänligen Mathilda

Mathilda, dec 2017
Mathilda -18 kg