Nordafrikansk bönwok
Woka röda bönor, grönsaker, exotiska kryddor, citronsaft och russin och du har en härligt mustig, smakrik, god och ovanligt dekorativ rätt att servera.
Ingredienser, 4 portioner
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 aubergine
- 1 squash
- 1-2 msk rapsolja
- 1 tsk smör
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander
- 1 tsk salt
- 1 krm chilipeppar
- saft och finrivet skal av ½ citron,
- ca 1 ½ msk citronsaft
- 1 burk röda bönor, ca 400 g
- ½ dl russin
Gör så här
Tillaga couscousen enligt anvisningarna på paketet.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär aubergine och squash i strimlor. Hetta upp olja och smör. Woka lök och vitlök när smöret blivit brunt. Tillsätt aubergine och squash och låt woka med 3-4 minuter. Tillsätt kryddor, citronsaft och citronskal.
Spola hastigt av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönor och russin i woken.
Servera bönwoken med couscous och en klick matyoghurt.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 400 kcal |
Protein | 15 g |
Kolhydrat | 63 g |
Fett | 10 g |
