Kesokaka med bärpott
Keso är både mager och proteinrik och är ett utmärkt livsmedel att använda i sitt mellanmål. Denna kaka kan tillredas för att ha flera mellanmål klara till de kommande dagarna.
Ingredienser, 3-4 portioner
- 250 g keso mini 1,5% eller naturell 4%
- 1 ägg
- 1 äggvita
- 1,5 msk fiberhusk
- Smaksätt med något av följande: vaniljpulver, sötningsmedel, kardemumma, saffran
- 25 g bär el sylt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman alla ingredienserna. Häll smeten i en smord ugnssäker form med i lite mindre format. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna lite innan serveringmed en klick sylt med sötningsmedel eller tillredda bär sötade med sötningsmedel.
Näringsvärden | Per port, beräknat på 3 port |
Energi | 121 kcal |
Protein | 15 g |
E% protein | 50% |
Recept av dietist