Linas Modifastberättelse

Linas Modifast-berättelse

"Modifast var startsprånget, det gav mig verkligen en kick och jag fick inblick i mina vanor."

Lina, 26 år Stockholm, -12,5 kg på 6 månader varav 7 kg med Modifast

Hur har du upplevt att det har varit att äta Modifast?

Första veckan var den tuffaste. Det varierar ju såklart från dag till dag, men om man sammanfattar så var första veckan svår, jag var hungrig, hade muntorrhet trots att jag drack mycket, blev lätt yr. Kände mig uttråkad och ville gärna stoppa något i munnen. Första dagen var jag så hungrig att jag "fuskade" med lite cocktailtomater, magen knorrade och var arg.

Andra dagen hade jag en dipp på eftermiddagen då jag kände att "nu skiter jag i det här!!". Jag planerade nästa dag då jag skulle vara ledig och tänkte att "Skitsamma. Jag tar en pasta och chips, och pommes och lite popcorn". Jag tänkte att jag skulle skjuta upp det hela och börja några dagar senare istället. Som tur är bet jag ihop istället.

Andra veckan kom suget in och bråkade på riktigt. Nu var hungern inte längre ett problem. Med Modifast har jag verkligen lärt känna skillnad på suget som sitter i munnen, och hungern som sitter i magen. Förr har jag inte reflekterat så mycket utan mest stoppat saker i munnen när jag känt mig hungrig eller sugen. Jag har inte märkt någon direkt skillnad.

Andra veckan hade jag flera tillfällen då jag verkligen höll på att nästan äta något skräp. Har varit sugen på salt konstant. Det kan ju ha sin förklaring i att jag valde att köra mest chokladprodukter som ju är ganska söta. Något direkt sötsug har jag inte upplevt sen jag började med Modifast.

Tredje veckan kände jag hur energin började komma. Nu är jag piggare än innan Modifast. Jag känner mig mer glad. Underhudsfettet har börjat uppluckras och jag ser skillnad i ansiktet.

Vad gäller produkterna är mina favoriter helt klart chokladdrycken och kaffedrycken. Chokladmoussen kan vara nice att bryta av med, men inget jag skulle äta dagligen. Cerealbarsen är grymma när man är mer tuggsugen på något, för min del har det ultimata varit att ha med sig bars när man går på bio så att man får känslan av lite snacks.

Var det som du förväntade dig (lättare, svårare etc.)?

Det var nog ungefär som jag tänkt mig. Men det går inte att sätta in sig i det sug som dyker upp sinsemellan. Det är verkligen som att höra en ängel och en djävul prata med varandra. Och alla fina anledningar man kommer på. Och motiveringar för att köpa lite chips. Det gör väl inget? Ingen som vet det liksom. Och så fort suget är över känner man lättnad över att man inte föll dit. Då blir man stolt. Det har absolut varit svårt. Men de svåra tillfällena uppvägs av resultatet man märker och att det faktiskt blir lättare. Att ha haft en grupp som träffats innan och haft återkoppling via facebook har hållit mig på banan.Â

Vilka resultat har du uppnått (vikt, välmående etc.)?

Jag har nu 3,5 veckor efter påbörjad kur gått ner 7 kg. Jag har minskat 3 cm i midjeomfång, samt 3 cm runt magen. Jag har även tappat någon cm på vardera lår och runt rumpan. Jag känner mig lättare i kroppen. Magen är inte lika arg och fisig (dricker inte längre kolsyrat heller). Jag har efter tredje veckan känt mig mycket piggare. Det är kul och man blir motiverad när man känner att man får direkt feedback av vågen när man ändrar kosten. Man blir peppad. Fettet runt magen är mycket lösare, hela känslan är att fettet håller på att luckras upp.

Vilka mål kommer du att fortsätta att jobba mot?

Jag tänker mig en målvikt på 65 kg innan året är slut och nu har jag kommit 7 kg på vägen. Jag har fått in vanan att äta hyffsat regelbundet, och det är planen att fortsätta med.

Jag har även tänkt fortsätta köra Modifast som frukost och mellis under året när jag känner att jag har tidsbrist. Jag tycker att det är ett klockrent alternativ mot att hoppa över ett mål.

Men närmaste 2 veckorna kör jag middag och Modifast, sen 2 veckor med lunch, middag och Modifast och efter det sätter jag in frukosten. Sen får vi se hur länge jag kör mellis med Modifast, men jag tror att Modifast kommer vara med under hela detta år i alla fall, samt om man får ett återfall och allt spårar ur. Då kan det vara bra att skärpa sig med Modifast.

Jag vill bli sund och smal. Den kropp jag har nu har byggts upp på grund av känsloätande, och nu vill jag ha bort de känslorna. Jag vill må bra och ha energi. Jag tycker att Modifast har hjälpt mig att få den kickstart jag behövt. Jag är taggad!

Hur gjorde du om det kändes svårt?

Jag testade lite olika saker, men det som faktiskt hjälpte var att resonera högt med sig själv när suget satte in. Gör en deal med dig själv. Unna dig om du verkligen, verkligen är sugen då. Men först; ta ett stort glas vatten (0,5 l) och ta en promenad på en halvtimme. Sen kan du ju unna dig själv det där goda som du hade tänkt. För mig försvann suget efter promenaden. Då var det dessutom matdags så då blev det Modifast och kanske en morot för att man varit så duktig.

Sysselsätt dig. Nu har du massa tid över som brukar gå åt till mat, gör nåt! Städa, sortera strumplådan, ta tag i den där högen du har liggande. Håll hjärnan sysselsatt.

För mig har Modifast hjälpt mig se vad mina mönster är. Jag har lärt mig att jag får dipper på eftermiddagarna. Då är det extra viktigt att hålla sig sysselsatt.

Sätt upp belöningar som du kommer att ge dig själv när du uppnår dina mål. Jag satte ett mål på att få köpa kläder för 2000 kr när jag gått ner 10 kg. Snart är jag där! Men sätt även mindre mål, nåt du kan se fram emot. Som inte har med mat att göra. Varje gång du får en svacka, bit ihop och tänk på målet. Titta på skrämselbilden av dig själv och fråga om du vill se ut så. Nä? Nä, men då så.

Välj annorlunda!