Kunderfarenheter
  • Faktura 0:-
  • Fri frakt över 950:-
  • Snabb leverans

Kunderfarenheter

Hur mycket vi än förklarar och informerar om Modifast så vet vi att andra användares erfarenheter ofta väger tyngre. Dessutom tar några av alla våra nöjda kunder sig ibland tid att höra av sig och dela med sig av sina erfarenheter och tillsammans hoppas vi nu att deras berättelser ska vara till nytta och glädje för andra i liknande situationer.

Har du själv erfarenheter eller tips du vill dela med dig av till andra i samma situation, så hör gärna av dig till oss på modifast@impolin.com.


"Gått ner 58 kg sen jag började", meddelande från Anna, dec 2018

Hej!

Jag har ätit modifast sen slutet av maj. Dvs ett halvår. De första 20 veckorna strikt kur och sen håller vi på att trappa upp vanlig (nyttig) mat.

Går på ett sjukhus och får hjälp och stöttning. Gått ner 58kg sen jag började. Jag har en del kvar att gå ner men mår mycket bättre tex min astma är mycket bättre.

Anna

"Tack Modifast. Tack för att ni gör det så lätt.", meddelande från Sandra, sep 2018

Hej!

Tack Modifast. Tack för att ni gör det så lätt.

Jag är av naturen ingen smal människa utan har i stort sett alltid haft det där lilla extra att ta på. Men efter att ofrivilligt gått upp drygt 20 kg under 2 år så började jag se mig omkring efter ett sätt som skulle passa mig att gå ner i vikt.

En dag i början av maj 2018, i vårt lunchrum, berättar en kollega att hans fru använder Modifast och gått ner ca 10 kg. Jag blev nyfiken och beställde min första beställning Modifast och i slutet av maj satte jag igång.

Till en början helt strikt, frånsett pyttelite fusk på dotterns födelsedag 2 veckor senare, samt midsommarafton. Jag blev förvånad och överraskad att det gick så ”lätt” att hålla mig borta från allt gott och från sötsaker.

Jag kunde sedan byta ut en måltid om dagen, dock mycket noga med vad jag åt för middag då. Semestern blev lite mer att jag unnade mig, men körde Modifast till frukost och till lunch.

TEfter semestern började jag med Modifast till frukost, lunch och några ggr i veckan till middag. Jag började då oxå med promenader, men med känsliga fötter och extrema skavsår har det inte blivit så ofta som jag velat...

Jag kör med fasta tider: Frukost kl.09.30-10.00 Lunch kl.14.30 Middag kl.18 Kvällsmat kl.20-21

Fasta tider har hjälpt min mage och min hjärna!

Jag har idag att jag unnar mig på helgen och vid resa. Samtidigt kan jag nu kontrollera kaloriintaget mer och är otroligt noga med vad jag stoppar i mig. Magen reagerar ”starkt” om det var något som var mycket opassande.

Nu, 4 månader senare, så kan jag stolt säga att jag gått ner 15 kg!! Jag kommer i snygga kläder igen och självförtroendet är något bättre. Jag är inte klar än utan har sikte på 10-15 kg till. Och utan Modifast hade jag aldrig klarat det!

Tack igen. Tack. Modifast kommer jag alltid att använda mig av på ett eller annat vis.

Vänliga hälsningar, Sandra

"Så du som vill prova! Jag lovar, det funkar", meddelande från Ulrika, aug 2018

Hej!

Jag bestämde mig våren 2012 att jag skulle bli av med mina extra kilon, jag vägde då 100kg. Jag fick höra talas om modifast så jag tänkte jag testar. Jag bytte ut maten till 4 st drinkar jordgubb per dag.

Dom första dagarna gick lätt, men sedan kom suget. Jag tog då lite extra vatten i och då gick det bra. Resultatet kom fort men efter 3 månader hade jag gått ner 30kg.

När jag sen skulle börja äta åt jag LCHF kost det gjorde i två år. Sedan 4 år har jag en hund som jag promenerar med och jag har även ätit husmanskost, så ligger jag runt 67 kg. Jag äter väldigt sällan godis och fikabröd, men visst ibland unnar jag mig.

Tar man bort sötsaker försvinner beroendet efter det och då blir det enklare. Så du som vill prova! Jag lovar, det funkar

Ulrika

"Behöver jag säga att jag ÄLSKAR Modifast?!", meddelande från Katta, juli 2018

Hej!

Min resa har egentligen pågått hela livet. Men sommaren/hösten 2017 så hade jag inget liv längre. Vägde över 140 kg och jag var konstant trött. Blev anfådd av att bara ta på mig en strumpa på morgonen. Jag insåg att jag måste göra något drastiskt åt mitt liv innan jag tappt livslusten helt.

I oktober -17 så fick jag stöd från sjukhuset och började min resa med Modifast. Jag gick på strikt kur i 17 veckor. Låter svårt, men efter två veckor var det en dans på rosor! (Nästan;)) det underlättar oerhört att Modifast har så många olika smaker och varianter, det finns något för alla!

Efter den rena kuren följde en lång period av upptrappning till vanlig mat. Idag ca 9 månader efter starten av min resa har jag gått ner över 40 kg och mår bättre än någonsin! Jag har ännu en bra bit på vägen kvar, men jag byter dagligen ut måltider mot Modifast för att hålla koll på kalorierna och hålla mig på banan.

Behöver jag säga att jag ÄLSKAR Modifast!?

Kram Katta

"Modifast hjälpte mig. Det räddade mitt liv", meddelande från Ajla, februari 2018

Hejsan vill dela med mig av min långa resa som kommer här nedan!

Jag gick runt som en zoombie, varje dag ska vara en ny dag. Men för mig var det bara en upprepning av gårdagen... varje dag innebar att försöka vakna och försöka må bra.

Under hela mitt tonårsliv även som barn har jag varit lite mer än smal. Mina dagar som 10 åring innebar att testa nya dieter och hoppas på att uppfylla min mors dröm - att gå ner i vikt. Jag är inte gammal som det kanske låter, nej jag är bara 23 vårar. Min viktresa har varit en kombination av Lisebergs Helix,Balder i kombination med kanonen låter det kanske lite bekant?

En dag slutade jag bry mig bara, jag orkade inte bry mig om den dumma normen en dag till. Så jag gjorde det jag kunde bäst - äta. 30 kg senare på 2år var inte ett mål jag hade, men stod jag där i spegeln, skamsen och bad till alla möjliga högre makter om hjälp när den enda hjälpen som behövdes var min egna. En dag för exakt 1 år kom min vikt ikapp mig, inte bara mentalt utan även hälsomässigt. Jag blev sjuk.

Jag hade ett överdrivet BMI med hög fetma som 23 år, jag fick ett magmunnsbråck med andra följder som kom efter som GERD, känslig tarm etc. men även en gallblåsa som förfylldes av kolesterolstenar.

Min kirurg hade planerat in en gastric bypass operation på grund utav min enorma övervikt, jag är 152 cm lång och vägde 95 kg, målet var att underlätta refluxen med viktnedgång samt innan operation men jag behövde aldrig operera mig för fetma... jag var skeptisk till att börja på modifast då jag testat andra produkter tidigare och smakerna har varit inte så smakliga... men jag blev SÅ förvånad av era smaker, dem smakade som ni utlovade och lite utöver det till och med! Så jag fortsatte! Modifast var min mat. Min energikälla, mitt levebröd. Nu sitter jag här idag 1 år senare -25kg på vågen med en självkänsla och lycka som är obeskrivlig! TACK MODIFAST! Ni räddade mitt liv.

Ajla

"Har nu gått ner 30 kg", meddelande från Rose, januari 2018

Hej,

Jag började min viktresa i augusti 2017. Då vägde jag 106 kg och mådde inte bra. Då jag i tillägg har RA (ledgångsreumatism) var det en stor påfrestning på kroppen.

Börjde med 3 veckor ren pulver kur, 4 påsar modifast med banan smak. Dem passade mig utmärkt och dem är mättande.

Sen började jag äta en måltid om dagen på helgen alltså 3 dagar i veckan, resten var det Modifast. När jag gått ner 20 kg började jag äta en måltid alla dagar på veckan.

Började promenera korta rundor som blev längre och till slut började jag springa. Springer nu 6 km minst 3 gånger i veckan.

Har nu gått ner 30 kg och är ganska nöjd, men ska klara 10 kg till. Det har gått fort, men det har varit min mening hela tiden. Och det har varit tufft i perioder.

Mvh Rose

"Jag kunde inte knyta mina skor själv och somnade i stort sett överallt", meddelande från Mathilda, december 2017

Hej,

Mathilda heter jag.

Jag har kämpat från och till med min vikt rätt så hårt i min vuxna ålder. Det blev värre några år efter min stora dotters födelse. Serverades det något gott. åt jag gärna 2-3 portioner mat, oavsett. Skulle man en äta smörgås så blev det fem.

Men efter många år av osundhet, träna inte, stillasittande och rökande så sa kroppen till slut ifrån.

Jag insåg att jag måste lösa detta, det funkar ju inte. Jag åt bättre , jag gick miltals och gick ner 25 kilo. Men det tog inte lång tid förrens jag fick ett väldigt smärtsamt och stort kärlkrampsanfall. Det var som kroppen svek mig, istället för att kriga vidare, så gav jag upp. Sakterligen gick jag upp igen, jag vägde närmare 110 kilo, mer än tidgare.

Det gick en tid, vi fick en ny liten medlem , lilla dottern Billie. Familjen är ju klart viktig och, jag började att inse att det funkade inte att var så överviktig när man inte kan lyfta sitt egna barn. Jag kunde inte knyta mina skor själv, jag orkade inget, somnade i stort sätt överallt.

Så i januari 2017 började jag träffa en dietist. Vi gick igenom vad jag borde göra. Röra mig mer, till en början. Jag började minska min kost, promenerade, och fick föra kostdagbok.

Den 13 januari började jag en pulverdiet som skulle pågå i 12 veckor. Jag smakade olika pulver, många smakde riktigt illa, men fastnade till slut för Modifast. Jag beställde ett startkit, och visst det var tufft i början, jag var hungrig. Men efter cirka en vecka var jag i balans. Jag tycker Modifast har vettiga smaker, goda soppor och shakes. Så 12 veckor senare hade jag tappat närmare 18.2 kilo. Efter 12 veckor så började med frukost och 3 påsar, sedan frukost, lunch och två påsar och slutligen åt jag även middag, samt ett litet mellanmål.

Den 12 januari 2018 ska jag vägas in, jag har än så länge gått ner från 110 kilo till 79-80.5 kilo. Jag pendlar upp och ner 1-1/2 kilo.

Jag unnar mig att träna på ett fint och harmoniskt gym, Hagabadet i Göteborg. Jag tränar 2-5 gånger i veckan. Jag kämpar med att följa kostråden från dietisten. Jag väger min mat och försöker ha kontroll på socker och spannmål.

De sista kilona är tuffast, och naturligtvis vidbeålla de kilo jag tappat. Jag tränar på, och har otroligt stöd från familj,vänner och kollegor. Alla hejar på mig, och ja, jag ska gå i mål.

Vill avslutningsvis säga att jag fortfarande använder Modifast för vissa måltider, ser det som ett enkelt sätt att ha hyfsad koll på sitt kalori-intag.

Vänligen Mathilda

"Jag kan gå ner själv!", meddelande från Teodora, december 2017

Hej,

I väntan på min operation förväntades jag gå ner i vikt och använda mig av preparat som finns till hjälp på apoteket. Jag gick dit och möttes av en djungel av produkter! Jag älskar pudin och bestämde mig att prova Modifast pudding vilket blev kärlek vid första ögonkastet!!!

5 veckor senare, 4 puddingar om dagen resulterade i -8 kg!!!! Kampen fortsätter och viktoperation är avbokad!- Jag kan gå ner i vikt själv!

Teodora

"Idag är jag mer energisk och min hy mår så mycket bättre!", meddelande från Xandra, december 2017

Hej,

Jag började ta modifast i december 2016. Jag vägde då 116.2 kg och jag var så arg och ledsen för att jag var så stor som jag var och jag kände att jag behövde en rejäl kickstart för att bli motiverad att fortsätta gå ner i vikt.

Sagt och gjort! De första dagarna ned endast modifast var ganska tuffa med huvudvärk och hunger men efter tredje dagen rullade det bara på. Jag åt endast modifast under 4 veckor och började sen introducera vanlig mat igen. Jag började äta mat 6 gånger per dag men i mycket mindre portioner. Ungefär en handflata mat per måltid. Mycket protein som mättar men inget kunde uteslutas helt för min del - det var förbjudandet som skapade mina värsta cravings. Inget godis - toksugen på godis! Inget bröd - toksugen på bröd! Så jag valde att tillåta allt men aldrig i större mängd än en handflata.

Den första månaden då jag endast åt modifast gick jag ner nästan 20 kg. Det kändes helt otroligt! Jag var dock rädd att jag skulle gå upp igen då jag började äta "vanlig" mat igen. Det gjorde jag inte då jag hade en plan. Jag åt mina mindre portioner och jag höll mig till det. Att gå ner så mycket i vikt på kort tid motiverade verkligen mig till att fortsätta min viktresa och jag har fått så mycket mer energi och ork nu än vad jag hade för ett år sedan.

Idag väger jag 69.4 kg och jag äter fortfarande mina 6 handflatestora måltider per dag. Min kropp är nu van vid den mängden och jag tänker inte ändra den. De dagar jag tränar lägger jag till en extra måltid (oftast proteinsmoothie) i närhet av mitt träningspass. !

För mig kändes det som en otroligt lång resa när jag började men idag så är jag så otroligt stolt över mig själv och glad för att jag tog steget och vågade börja! Jag hade allt att vinna på att gå ner i vikt och då jag fick en sån otrolig start på min viktnedgång blev jag otroligt motiverad att fortsätta arbeta och kämpa för att nå mitt mål. Idag är jag mer energisk och min hy mår så mycket bättre!

Tack Modifast!

Många kramar, Xandra

"Så vill ni gå ner i vikt, rekommenderar jag starkt Modifast", meddelande från Mia, december 2016

Hej,

Min resa började veckan efter midsommar med en start vikt på 96,6 kilo. Såg en bild på mej själv å blev smått chockad över hur jag såg ut, inte den bilden jag hade av mig själv. För 3 år sedan blev jag sjukskriven efter en tuff tid, jag fick även besked att jag har en ledsjukdom och där å då slutade jag med det mesta som handlade om å ta hand om mig själv. Utöver detta så har jag väldigt låg ämnesomsättning som gör att jag lätt går upp i vikt, men svårare att gå ner. 3 år senare hade jag lagt på mej närmare 27 kilo.

Så sagt å gjort, startade med Modifast på heltid måndagen efter midsommar, 4 påsar om dagen. De tre första dagarna var fruktansvärda, men det hade jag räknat med. Klarade av att arbeta å sen hem å lägga mej, huvudvärken var som migrän. Men jag höll ut å körde på i fyra veckor på helfart. Efter dessa veckor hade jag tappat 8 kilo.

Där efter smög jag in lite mat 2 ggr om dagen, på kaffefat. Mycket protein och sallad på tallriken. Första veckan blev det ingen motion alls, sedan började jag gå promenader och ju mer orken kom ju mer ökade jag träningen. I dag kör jag 2 pass i veckan på gym och promenerar 3 ggr i veckan. Nu kör jag på helfart för att pusha igång viktnedgången igen. Jag har nu totalt gått ner 18,1 kilo och har 8,5 kilo kvar till där jag var innan.

Det bästa med Modifast är variationen och att smaken är god, inte alls som allt annat jag prövat utan att klara det hela vägen. Ingenting kommer gratis, men med Modifast har resan gått så mycket bättre än jag trodde när jag väl bestämde mej för å försöka. Är så lycklig i dag över att jag äntligen hittat en produkt som har hjälpt mej hitta tillbaka till mej själv igen. Så vill ni gå ner i vikt, rekommenderar jag starkt ModiFast!

Mia

"Nästan så jag saknar Modifast när jag inte kör dieten", meddelande från Petra, december 2016

Hej hej,

Jag vägde 89 kilo jan 2013 så då bestämde jag mig att förändra mitt liv. Jag hade inga direkta mål eller krav på hur jag skulle träna o äta. Jag tänkte att allt jag går ner i midjemått o vikt var bra.

Jag började med modifast dryckerna, 4 påsar per dag på en gång och en vanlig lunch. Det gick förvånandvärt bra. Jag lärde mig snabbt att modifast produkterna var godast att blanda, även fast jag blandade lite så blev det mest Modifast dryckena. Jag körde även soppan men mest dryckena.

Jag gick snabbt ner i midjan. Jag fick höra att det syntes på engång. Svullnaden jag levde med dagligen försvann snabbt när jag tog bort bröd/frukosten o vanliga maten på kvällarna. Åt lunch som vanligt, som serverades på jobbet.

Sen under sommaren så stod jag still, men i augusti 2013 så började jag träna stenhårt, 2 pass i veckan och ett av dem var dubbelpass, så det blev 3 pass i veckan. Plus modifast påsarna och att när jag åt något så uteslöt jag pasta, potatis och en massa annat.

Så helt plötsligt vägde jag 68 kg och var vältränad och kände mig som världens lyckligaste person. Lyckan över att se att midjemåttet har minskat och vikten gått ner är helt undetbart.

Nu har jag gått upp 8 kilon snabbt på ett halvår så nu kör jag modifast igen. Nästan så jag saknar modifast när jag inte kör dieten.

Petra

"-9,2 kg på 5 veckor", mail från Per, november 2016

Per heter jag och tänkte berätta lite om Min viktresa som jag påbörjat. Jo, jag har väl bestämt mig en gång för alla att gå ner ett gäng kilo och efter att ha provat en massa olika kurer under många år, där man efter att ha slutat med dieten, lika snabbt går upp igen. Gärna något kilo + då också.

I början av oktober så hade jag nu läst in mig på Modifast. Detta måste jag prova tänkte jag eftersom det fanns en massa olika smaker och konsistenser att variera mellan, liksom kalla eller varma måltider.

Jag startade på 133 kg och mitt slutmål är 90 kg. När dessa 43 kg är borta så ska jag unna mig en fullständig bukplastik, för det kommer att hänga en hel del när jag är klar (har vägt 167 kg som mest).

Jag brukar börja dagen med antingen en pudding eller "ready to drink". Smidigt eftersom jag oftast går upp vid 04:00 och inte är så pigg på morgonen. Nästa mål blir ett snacks (cereal chocolate bar) vid 08:30. Lunch blir det 11:30 och då slinker det ner en "ready to drink". Lurar på om jag skulle testa era shakes under lunchen också, så jag har nåt att variera emellan. Slutar oftast jobba vid 14 tiden och när jag väl är hemma så blir det en kokt kycklingfilé med broccoli och/eller brysselkål till middag. Denna variant har jag unnat mig för att jag ska orka gå på dieten under en längre tid.

Kvällsmaten brukar bli en grönsakspasta från er, eller en dito varm purjolökssoppa vid 18 tiden. Ibland byter jag ut kvällsmaten emot en cereal chocolate bar helt enkelt för att jag inte är hungrig. På helgerna är jag lite slappare på reglerna. Då äter jag oftast som frugan & sonen, men till skillnad ifrån dom så skippar jag bröd, potatis, pasta & ris. Kött av olika slag samt wokade eller kokta grönsaker brukar det bli.

Hittills har detta resulterat i att vågen står på 123,8 kilo. - 9,2 kg på cirka 5 veckor alltså. Tilläggas skall att jag just passerat en "magisk" gräns då min fru aldrig sett mig väga mindre än 124 kg.

33,8 kilo kvar således, men det får ta den tid det tar. Jag har inte speciellt bråttom eftersom jag känner att Modifast's måltider tillför all näring jag behöver, och pga detta så känner jag mig piggare än på länge.

Ja, detta var lite om min viktresa "so far".

Per

"Jag har tappat 30 kg", mail från Tommy 61 år, Sundsvall, juni 2016

Hej,

Nu har jag ätit 4 påsar om dagen sedan början på Mars, idag har jag tappat 30 kg,dessutom är jag friskförklarad från min Diabetes samt slutat med Simvastin mot höga blodfetter allt enligt min läkare, så ja det är rätt omtumlande förändring som jag har gjort.

Dieten jag har består av er gröt till frukost, oftas potatis purjosoppa till lunch/middag och avslutat med kvällsmys chokladpudding som jag nu sista tiden kryddar med färska bär.

MVH

Tommy Larsson

"De har hjälpt mig att förändra mitt liv, min kropp, min hälsa och min framtid!", Facebook-meddelande från Pernilla, Stockholm, januari 2016

Hej började med Modifast då min äldsta syster bara åt era produkter under 7 veckor och gick ned 17 kilo!

Otroligt och fantastiskt tyckte jag som själv var överviktig och orkade knappt gå kortare sträckor utan att stanna och vila för att jag flåsade så! Så den 1 nov 2015 fick jag nog och den 7 november började Jag med modifast 3 påsar om dagen och åt kvällsmat, dvs ett vanligt mål mat om dagen men i mindre portion och nyttigare!

På 3 veckor hade jag gått ned 6 kilo och jag fortsatte på samma sätt, 3 påsar om dagen och ett mål kvällsmat och runt den 15 dec hade jag gått ner 17 kilo!

Gick ner ganska fort i början och den 28 jan 2016 har jag gått ner 21 kilo på exakt samma sätt! ( 3 påsar , ett mål mat).

Har testat annat och andra produkter som inte fungerat och Modifast är helt underbara, det fungerar verkligen! De har hjälpt mig att förändra mitt liv, min kropp, min hälsa och min framtid!

Ska bli spännande att testa era nya produkter i ert sortiment och älskar att ni utökar sortimentet med fler produkter!

Tusen tack igen

En helt ny Pernilla

"TACK för era underbara produkter och för att ni finns", Facebook-meddelande från Jennie, Tollarp, augusti 2015

Hej!

Jag började med Modifast i mitten av februai och har lyckats gå ner från 110,6 till 77 kg! Jag har några kilo till att tappa innan jag är nöjd men jag är så lycklig för att jag började med era goda drinkar!

Har testat andra märken men det är bara blask och smaklöst om man jämför med era produkter! Det är verkligen lätt att gå ner i vikt med Modifast för det är ju galet gott!

Jag kan ju berätta att jag var en av alla som trodde att jag skulle leva med min övervikt för evigt. Jag har alltid varit normalviktig men efter graviditeter o sjukdomar så blev jag bara större och större. Hittade er av en slump på nätet och så testade jag utan att ha några speciella förväntningar. Efter första dagen tyckte jag att det var ganska jobbigt med smakerna på dryckerna men det avtog redan andra dagen då jag tyckte det var riktigt gott. Snacka inte om kvällarna då jag mumsade i mig en chokladpudding! Efter bara en vecka hade min värk i kroppen nästan försvunnit helt och jag var så mycket piggare.

Så har veckorna blivit till månader och jag mår så fruktansvärt bra i kroppen! Jag älskar Modifast och att det har gett mig livet och glädjen tillbaka! För att vara överviktig är fruktansvärt!

Ni som jobbar med Modifast har ett härligt jobb! Ni gör skillnad! Hejja er!

"Det funkar", mail från Fredrik, Grästorp, april 2015

Tja!

Håller på med en liten viktminskningskur via Sahlgrenska.

27 dec 2014: 132,5kg - börjar med pulver, har bara käkat chokladpudding/shake

22 april 2015: ligger och pendlar runt 90 pannor, ett halvt kilo under igår, ett halvt kilo över idag

Käkar frukost sedan några veckor tillbaka, funkar fint det med - har även börjat med era bars, känns lite fel att käka godis och ändå gå ner i vikt ;)

Träffar dietisten i början på nästa månad, borde ligga runt 85 pannor då.

Tanken är att bygga upp överkroppsmuskulaturen igen under sommaren/hösten - känner mig lite klen i armarna - men kondisen är super!!

Fredda

"Tack för att ni finns", Facebook-meddelande från Helen, 51 år Göteborg, mars 2015

Hej!

Jag har gått ner 42,4 kg sedan 21 oktober. Äter Modifast på heltid (4 påsar om dagen). Min plan är att gå ner 40 kg till. Snart ska jag börja äta frukost + 3 påsar i minst 6 veckor. Sedan 2 mål + 2 påsar lika länge osv tills jag äter vanliga mål.

Det känns jättebra och har gått lätt hela tiden. Det ska bli skönt att bli smal igen. Jag vet att det kommer att funka med vettig mat sedan när jag börjar äta igen! Bra att fortsätta med regelbundna tider och att äta mer vegetariskt mm. Det är härligt att kunna promenera mera nu och att dansa och simma på ett lättare sätt.

Tack för att ni har flera smaker att välja på! Och bra att det finns puddingar och bars också! Bars har jag ej börjat med ännu. Mina favoriter bland sopporna är sparris och banan. Jag hade vant mig vid Ärtor & Zucchini så jag saknar den nu.

Jag går och väger mig på Sahlgrenska. På fredag ska de ta prover och kolla värderna så att saltbalanserna ligger rätt. Det är underbart att det funkar så bra och det ska bli skönt att bli smal igen. När jag gått ner ca 40 till och håller den vikten i 6-12 månader ska jag få hjälp att ta bort hänget på magen.

Helen

"Mina inspirationskälla för att gå ner i vikt", mail från Sven-Olof, 69 år Tidan, feb 2015

Hej!

Under ett och ett halvt år besvärades jag av ständig värk i vänster knä. Fick endast starka värktabletter och ordinerades sjukgymnastik. Vägde då 123 kg.

För att lindra smärtan sökte jag att få en magoperation gjord vid Sahlgrenska. Fick ett avslag eftersom jag ansågs vara för gammal. Blev ändå kallad till Gbg för information inför op? Vid denna information nämdes Modifast som ett utmärkt medel för att tappa nödvändig vikt inför en operation. När avslaget kom blev jag tvär och bestämde mig för att försöka själv med hjälp av Modifast.

Tyvärr hade jag inte den rätta inspirationen för att lyckas. Återföll snart i gamla matvanor igen. November 2014 kallades till operation av mitt knä. Läkarna hade åter tittat på röngenplåtarna och såg då att höften var de största orsaken till mina besvär. Fick en ny höftkula inopererad och skickades hem med mina 40 kilos övervikt.

Vid hemkomsten 13 november beslöt jag mig för att det fick vara nog med alla dessa kilo som min 168 cm korta skelett fick bära på. Startade samma dag med Modigast dieten och har till idag, 20150223 minskat 23 kilo. Har endast druckit Modifast och vitamin "en om dagen" och extra järntillskott.

Detta tillsammans med tester på Vårdcentral har ändrat mitt liv totalt. Är idag snart 69 år och har bantat med ett fler tal SK dunderkurer sen jag var 18 år utan bestående resultat. Nu känns det äntligen som att jag "hittat hem".

Sven-Olof

"Nöjd och glad", mail från Anders, 45 år Uddevalla, feb 2015

Hej!

I slutet av november bestämde jag mig för att göra något åt vikten, då vägde jag 121,5 och är 172cm lång. Så i början på december kom första kartongen med en 24-dagars kur tror jag det är det stora paketet runt 1200 kronor.

Till att börja med så tycker jag det är väldigt goda smaker och perfekt konsistens på puddingarna.

Nu i slutet på februari så har jag gått ner 20 kg eller ja 19,5 men innan februari är slut så är det mer än 20 så då bryter jag nog 100 kg gränsen åt rätt håll då är första delmålet nått. Det är inte bara kilona som är roligt, det som är nästan roligare är att man gått ner runt 20 cm runt midjan Jag är så himla nöjd och stolt, plötsligt så har man en massa kläder man kommer i igen, och det är fantastiskt skoj att gå och handla kläder. Jag har gått från 42-30 till 36-30 på byxor.

Så efter februari är det dags för att sträva efter nästa delmål och det är 90 kilo. Mitt slutmål är att komma ner till mellan 80-85 kg. Vilket jag är övertygad om att jag kommer nå. Jag är så nöjd att jag fick nys om Modifast.

Så till slut skall jag ge några tips på hur jag har gjort föra att klara detta. Jag kör pulver mån-fre sen lördag söndag så äter jag vanlig mat fast jag äter mindre portioner och tänker på vad jag lagar för något. Det brukar vara kyckling eller fisk. Personligen tar jag mig gärna en öl eller två på helgen eller ett par glas vin. För mig funkar det väldigt bra för jag resonerar som så att lite njutning måste man unna sig på helgen för att orka med på vardagen. Fast sen har det blivit så med tiden som kilona försvinner så tänker man mer och mer på vad man äter på helgen. Man börjar läsa in sig på vad man ska äta för till sist är ju målet att sluta med pulvret och gå över till vanlig mat och då gäller det att ha skapat sig ett bra förhållande till vad man ska äta och hur man ska äta. Personligen har jag valt att inte motionera än utan jag vill ha det som en Joker att slänga in mot slutet när man ska sluta gå ner i vikt och behålla den. Fast jag märker att ju mer jag går ner ju mindre tar jag bilr gångavstånd och gångavståndet ökar mer och mer. Så vardagsmotionen ökar helt säkert men jag lägger inte in motion i schemat än, men detta är ett personligt resonemang som kanske inte alls passar andra.

Så till sist ett sista tips som jag tror är viktigt det är att inte sätta en tid för när man ska ha nått sina mål utan bara ATT man ska nå dom. Sen tror jag det viktigt att man har med sig att det är inte frågan om man får jobbiga dagar utan att man får det och försöker göra det bästa av dom, för min del har det varit att ha en skål vatten med skalade morötter i som man går och tar om det börjar blir för jobbigt.

Ne nu ska jag gå och mysa till det med en skål med sparrissoppa spetsat med tabasco och lökpulver innan finalen i på spåret börjar. Mmmmmm

Lycka till nu alla som börjat eller tänker börja!

Med vanlig hälsning,

Anders

"Ännu ett lyckat exempel", mail från Markus, 34 år Nyköping, jan 2015

Hej!

Jag slutade att röka för två år sedan, ungefär samtidigt kom jag över den där magiska "runt-30-gränsen" när metabolismen förändras ... och drabbades av något depressionsliknande tillstånd efter att en nära anhörig dog. Det var ingen bra kombination och jag gick upp på det hela 16 kg innan jag "vaknade upp" och praktiskt taget svälte bort tio kilo på en månad, levde på en halv gurka om dagen och motionerade massor. Tyvärr gick jag upp några av kilona igen när jag började att leva "som vanligt" igen och drygt ett år senare bestämde mig för att testa Modifast. Det fungerade, jag har två dagar kvar av de tre veckorna på strikt diet och vågen visar 6,3 kg mindre än när jag började.

Nog för att man haft snudd på krisartade situationer under den strikta dieten, mest för den psykologiska känslan att faktiskt tugga någonting, men oftast genomlider man även dessa kval. Jag fuskade med att lägga till 50 g shiratakinudlar i soppan vid två tillfällen (tillför endast ca 5 kcal/port) och en gång tryckte jag i mig en burk böngroddar (från mungbönor) på 17 kcal/100 g (totalt ca 40 kcal). Således totalt 50 kcal extra på tre veckor, när suget satt in - ett fusk jag kan leva med.

Jag ska ärligt erkänna att jag inte trodde så hårt på att detta faktiskt skulle fungera, men det gjorde det ... och jag är övertygad om att Modifast hädanefter kommer att utgöra en del av min kost, även när jag överger den strikta dieten i övermorgon. Häromdagen köpte jag en skjorta av typen slim-fit, och tro det eller ej, den sitter både snyggt och bekvämt. Detta vore omöjligt för bara några veckor sedan. Även om jag har några kilon kvar att avvara utan att det gör någon skada, känner jag mig inte längre "mullig".

Markus

"Min viktresa", mail från Angelica, 30 år Göteborg, 9 sep 2014

Hej!

Jag tänkte berätta lite om min viktresa.

Jag har alltid varit överviktig men för 10 år sedan, 2004 barkade det rejält utför och jag passerade 100-strecket och kilona tickade på. Egentligen har jag aldrig mått dåligt av min övervikt, men när jag 2013 fick min son så kände jag att jag inte ville vara en mamma som inte orkade leka och springa. Sagt och gjort, jag skrev ett brev till Sahlgrenskas obesitasenhet och bad om hjälp. Under läkarbesöket bestämdes att jag skulle gå på LCD i 12 v. Jag fick en goodie-bag med olika produkter att testa för att se vilken jag ville använda mig av. Jag bestämde mig ganska snabbt att Modifast hade såväl bäst smak som längst mättnad. Efter dietistbesök och sjuksköterskebesök var det så dags - 24 februari 2014 startade mitt livs resa.

Jag var ganska skeptisk till en början, då jag ätit andra produkter tidigare och inte tyckt att jag blivit mätt, eller att det ens var gott. Men motivationen var på topp och jag beställde hem alla sorter som Modifast har i sitt sortiment för att smaka mig fram till vilka smaker jag gillade bäst. Jag åt 4 påsar om dagen och drack 2,5-3 liter vatten. Dag 1-3 var jag hungrig och trött mest hela tiden, men på dag 4 släppte det och jag fick en euforisk känsla som faktiskt hängde kvar. Under 1:a veckan tappade jag hela 7 kilo. Under de efterföljande 11 veckorna fortsatte vågen att ticka neråt, lite varje dag! Modifast Chokladpudding och Modifast bananshake kom snabbt att bli mina favoriter och för att få äta ”riktig” mat med familjen så åt jag Modifast sparrissoppa några gånger i veckan. Jag gick ner ca 1,5-2 kg per vecka och mådde bättre än på många år. Jag stod fast vid min diet trots prövningar som min sons 1-årsdag då jag - när de andra åt tårta - åt en cocktail med hälften vanlijpudding och hälften chokladpudding. Det var riktigt gott. Inte ens fredagsmyset behövde jag ge vika på - ett glas coca-cola zero och Modifast chokladpudding. Kosten är dock inte allt i en hållbar viktresa och jag är verkligen ingen gymmänniska, så jag lade till promenader istället, i snabb takt. Varje dag går jag 2-20 km och till det så adderar jag vardagsmotionen, tar trapporna istället för hissen eller går av spårvagnen några hållplatser tidigare och går resten.

Efter 12 veckor var det dags att börja trappa upp med mat. Dietisten gav mig kostråd och räknade ut att jag - när alla mål var införda - skulle äta 1400 kcal. Första 3 veckorna åt jag frukost + 3 påsar Modifast. Sedan var det 3 veckor med frukost, middag + 2 påsar Modifast och så tillslut - Frukost, lunch, middag och ett litet kvällsmål. All mat vägs för att få rätt proportioner och halva tallriken består av grönsaker.

Nu har det gått nästan 7 månader och jag har gått från storlek XL till M - 117,6 kg till 85,3 kg. Min målvikt är 85 kg, en överviktig vikt, men min trivselvikt. Jag har tagit det i små steg, 5 kg i taget - och det stora målet var att komma under det magiska 100-strecket. Det nådde jag efter halva tiden med Modifast. På Sahlgrenska har man hela tiden fått höra ”Det är ingen bantning, det är en livsstilsförändring”. Detta har jag tagit på största allvar - detta har inte varit något kortsiktigt utan ett nytt sätt att leva. Jag mår bättre än någonsin, orkar mycket mer och har blivit många kronor fattigare - hela garderoben har fått bytas ut - allt tack vare Modifast.

Med vänliga hälsningar

Angelica

"Bra grejor!!", mail från Annette 54 år Stockholm, 20 mars 2013

Hej!

Tänkte bara berätta för er att er chokladpudding faktiskt för första gången på väldigt länge gjort det möjligt för mig att gå ner rejält i vikt.

Jag tycker att den är supergod och fungerar alldeles utmärkt. Numera är jag en modifastchokladpuddingsambassadör och sprider mina påsar till vänner o kolleger som väldigt ofta nappar och sjävla går och köper... Kul!!

Med vänliga hälsningar

Annette

"Tack!", mail från Karin 31 år Malmö, 9 september 2012

Hej!

Vill helt enkelt bara ge er lite beröm.

Jag har provat många olika märken genom åren och ni är det absolut överlägset bästa!

Jag har nu levt på bara shaker i ca 3 veckor och det är verkligen inga större problem. De mättar och är framförallt väldigt goda! Är så glad att jag testade er och att ni nu underlättar min viktnedgång med smaskiga shaker (och inte minst er chokladpudding).

Bra jobbat!

Vänligen

Karin

"Vill berätta min verson av viktnedgång", mail från Karin 47 år Kungälv, 18 juli 2012

HEJ

För 10 år sedan vägde jag 157 kg var uppsatt på fetma operation. Läkaren ställde ett ultimatum till mej, var tvungen gå ner 20 kg på 3 månader.

Jag provade Modifast alla smakerna då det inte skulle bli så enformigt och dom var mycket goda. Så en dag hade det gått 3 månader och det var dags gå tillbaka till denna läkare som tvingade mej gå ner i vikt på egen hand.

Hör och häpna, när jag ställde mej på vågen hade jag gått ner 38 kg. Operationen kunde genomföras. På 9,5 månad lyckades jag gå ner 97 kg. Levde enbart på Modifast dessa 9,5 månader.

Och detta är nu i dec 2012, 10 år sedan jag gjorde min operation som heter VBG.

Nu tränar jag och byter ut måltider med Modifast och håller min kropp smal och fin.

Jag rekommendera mina kompisar ta Modifast, all näring finns i modifasten och är jättebra att det finns så många olika smaker.

Jag körde mest vanilj, choklad för sötsuget, då jag var mycket godissugen och godissuget försvann med vaniljen och chokladen.

Idag har jag testat allt i smakerna men puddingen är ingen höjdare den är för stabbigt. Och pastan har konstig bismak. Men de andra är mycket goda tycker jag.

Lycka nu till er alla kämpa på, allt går om man bara vill.

Ta vara på er.

MVH Karin Kungälv.

"Gick ner 11 kg på 4 veckor", mail från John-Olof 40 år Kållered, 29 maj 2012

Hejsan!

Jag vägde 102,5kg. Jag provade Modifast i 8 veckor. De första 4 veckorna gick jag ned 11kg. Jag gick också mellan 8-10km 5-6 dagar i veckan.

Efter 6 veckor hade jag gått ned totalt 15,5kg. Jag vägde då 87kg. Nu efter snart 8 veckor har jag gått ned 19kg totalt. Mitt mål är att nu börja äta och fortsätta med Modifast till frukost och kvällsmat men äta LC mat till lunch och middag.

Jag har inte mått så här bra på länge både fysiskt eller mentalt. Förändringen är helt super och jag har fått byta ut hela min garderob. Jag hade storlek 38 i midjan på byxor. Idag var jag och köpte ett par nya byxor i storlek 34 och de sitter som en smäck. Jag väger lika mycket som jag gjorde när jag var 23 år. Hade mer muskler då men det känns fantastiskt.

Jag är väldigt glad över att jag provade Modifast och tänker fortsätta med det framöver. Sedan mina vänner sett förvandlingen som skett har 4st av dem påbörjat Modifast. 19kg på 8 veckor (mycket motion skall jag tillägga). Det känns grymt.

Mvh

John-Olof

"Jag ville leva, skulle leva.", baserat på en intervju med "Rekordbantaren" Peter Holmberg 48 år Västerås, 10 april 2012

Peter, nu 48 år, var normalviktig och fysiskt aktiv fram till ”lumpen”. Sedan drabbades han av en skada som satte stopp för träningen. När han dessutom bytte till ett stillasittande arbete började viktkurvan peka uppåt. Till slut stannade vågen på 268 kg och Peter stod inför valet att leva eller dö. Peter valde livet och har idag lyckats med en viktminskning, på 186 kg! Han delar nu med sig av sin historia för att hjälpa och inspirera andra i samma situation.

Som svar på frågan "Hur många gånger har du försökt gå ner i vikt?" svarar Peter "Hur långt kan du räkna?" Ja, försöken har varit oräkneliga, men stödet från vården och samhället i övrigt upplever han tyvärr som obefintligt. Om något har läkare och andra han träffat snarare stjälpt än hjälpt, genom sin negativa och ensidiga attityd mot personer i hans situation.

Peter beskriver sitt tidigare ätbeteende som ett missbruk och att ta sig ur ett sådant på egen hand kräver enorm styrka och beslutsamhet samt en stark tro på sig själv – vilket tyvärr kan vara något man tappar i samma takt som vikten ökar. Peter skämdes och orkade inte gå ut bland folk. Han drabbades av torgskräck, social fobi, panikångest och depression. Depressionen behandlades med läkemedel, men dessa ökade aptiten och vikten steg ytterligare.

Peter drabbades av bl.a. diabetes, hjärtproblem, högt blodtryck, ont i leder, svårt att andas, svår förstoppning mm. Han orkade inte gå mer än 19 steg och behöva hjälp med praktiska och ytterst privata saker som toalettbesök och påklädning mm. Det var inget värdigt liv och till sist nådde Peter en punkt där han valde mellan att leva eller att dö. I december 2008 vägde han 268 kg.

"Jag ville leva, skulle leva", säger Peter. Han ville kunna gå ut med hunden, komma ut och lukta på blommorna igen, lyssna på fåglarna, åka och fiska samt kanske "även om det kändes ouppnåeligt då" återuppta sin fäktning igen.

Peter krävde och fick en remiss till Akademiska sjukhuset i Uppsala, för att få göra en fetmaoperation. Där var mottagandet ett helt annat. Läkare, kirurger och dietister var alla mycket kunniga, raka och tydliga i sin kommunikation, men också förstående och stödjande. Det fanns begränsad erfarenhet av operationsmetoden på personer med sjuklig fetma och det innebar naturligtvis vissa risker, men för Peter var det den enda chansen att överleva.

Tre månader med Modifast LCD kostersättning: -30 kg

Peter ingick i en grupp med tre andra personer i samma situation. Innan själva operationen ordinerades gruppen att ersätta maten med Modifast LCD under tre månader. Peter gick ner 30 kg under dieten, men målet var främst att rena kroppen, sänka leverförfettningen och minska leverns storlek. Magnus Sundbom, docent, överläkare och ansvarig kirurg förklarade att Modifast-perioden hade stor betydelse för såväl själva operationen som efterföljande återhämtning.

Peter och de andra tyckte inte att det var särskilt svårt att ersätta maten med Modifast, trots att det gällde en så lång period. Snabba resultat blev en motivator i sig. Dessutom upplevde Peter produkterna som goda och han skapade själv extra variation genom att exempelvis äta dryckerna lättfrysta, som sorbet. Han fick i sig allt kroppen behövde och utsattes inte för onödiga frestelser. Men visst, ibland såg han "kotletterna dansa cancan" framför sig och saknade själva tuggandet. Peter beskriver perioden som en "tvätt för själen". Den gav välbehövlig tid att tänka igenom sin situation och förbereda sig mentalt inför operationen.

Magsäcksoperationen, duodenal switch: -156 kg

Peter opererades med metoden duodenal switch, som används för mycket kraftigt överviktiga patienter. Operationen tog fyra timmar att genomföra, men allt gick bra. "När jag vaknade upp var jag som en ny människa", säger Peter.

Idag tycker Peter det där med maten är väldigt okomplicerat. "Jag äter helt vanlig mat". Visserligen tänker han på att ta bort fett och se till att äta mycket protein och kanske inte så mycket grönsaker, men generellt är det ju vanlig mat. "Är jag ute på stan kan jag ta en korv, precis som alla andra, som ett OK mellis.", säger Peter.

Peter anser sig idag, tre år efter operationen, vara helt fullt frisk och leva ett "normalt" liv. Det fysiska gick relativt snabbt och t.o.m. diabetesen försvann efter operationen. Den mentala biten tog dock längre tid. Att hitta sitt nya jag kan vara svårt. Peter är, som så många andra patienter som genomgått fetmaoperationer, besviken över att han inte erbjudits psykologhjälp som en del i en mer strukturerad uppföljning.

Men lever det gör han verkligen igen. "Det finns inget jag inte kan göra nu!", säger Peter. Han har inte längre några problem med att synas och vistas ute bland folk utan har tvärtom ställt upp på mängder av foton för att på tydligast möjliga sätt visa världen vad man kan lyckas med om man verkligen bestämmer sig och får rätt hjälp. Han har dessutom förverkligat sin tidigare så ouppnåeliga dröm och börjat träna fäktning igen. Han ställde till och med upp i SM nu i april! Inte illa för någon som betraktade sig själv som ett dödsdömt vårdpaket för tre år sedan.

Peters nya kamp

Peter brinner för att berätta om sin resa och sina fantastiska resultat för att hjälpa andra i liknande situationer. Han är ett levande bevis för vad man kan åstadkomma och samtidigt ett levande uppslagsverk när det gäller bemötanden, fel, brister och möjligheter när det gäller hur samhället och sjukvården bemöter personer med fetma.

Det är på tiden att vårdpersonalen ser personerna bakom övervikten och fetman, inte bara ser dem som hopplösa fall. ”Man måste också inse att fetma kommer av ett missbruk, ett matmissbruk.”, säger Peter. En naturlig förlängning av detta är att förstärka psykologstödet till denna grupp och då framför allt till de som genomgått en fetmaoperation.

Större livsstilsförändringar kan få oss att omvärdera våra liv och för Peters del kan det innebära att han helt byter yrkesbana. Han har planer på att läsa psykologi och kognitiv beteendeteori, för att skapa ännu bättre förutsättningar för att hjälpa andra med hjälp av sina egna erfarenheter. Han utnyttjar också den massmediala uppmärksamheten till att uppmärksamma och generera finansiellt stöd till RSMH (Riksförbundet för Social och Mental Hälsa).

Peter är idag en stark, självsäker och stolt person och det är svårt att tro att det inte alltid varit så. Han har en enorm vilja att hjälpa andra och att dela med sig av sina erfarenheter, vilket han troligtvis även kommer att göra med hjälp av en bok. ”Min egen bok om mitt eget liv”, som Peter beskriver den. Den här historien kommer inte att sluta med Peters stora förändring och nya liv. Tvärtom kommer många andra säkerligen att inspireras till att följa i hans fotspår, att överträffa sina vildaste drömmar och nå egna fantastiska resultat – förhoppningsvis glatt och ivrigt påhejade av en vårdsektor med nya värdefulla insikter. Vi håller tummarna!

"Mkt nöjd kund", mail från Göran 63 år Bromma, 29 mars 2012

Hej!

Jag vill bara berätta min solskenshistoria. 25 jan 2011 vägde jag 139 kg och skulle i februari 2011 genomgå en sk bypassoperation på Ersta sjh. Innan op ville doktorn att jag skulle gå ner i vikt med hjälp Modifast ca 5 kg för att levern skulle minska och op underlättas. Sagt och gjort jag gick ner 5 kg ganska snabbt och började dessutom träna i bassäng med sk wet vest för mitt onda knä. Jag började tänka om. Tänk om man kunde slippa op. Jag fick frist till maj och då ringde jag återbud efter att ha gått ner 13 kg på modifastdiet.

Sedan har jag fortsatt att byta ut minst två måltider med Modifastsopporna. De är inte goda (inte äckliga heller) men de ger mättnadskänsla. Har ätit ca 80 pkt soppor. För att få lite guldkant på viktminskningen har jag EN festdag i veckan. Antingen fredagkväll eller lördagkväll, inte båda. Då blir det förrätt, varmrätt och en liten dessert, med goda viner därtill.

Idag stannar vågen på 107 kg. Jag har alltså gått ner 32 kg på drygt ett år. Mitt mål är att jag skall väga 80 kg inom ett år. Jag rekommenderar alla mina vänner modifastsopporna!

Mvh

Göran

"30 kg bort", mail från Marie 26 år Landskrona, 12 januari 2012

Hej

Här kommer jag berätta om hur jag lyckades gå ner 30 kg på 5 månader tack vare er.

Jag har under nästan hela mitt liv alltid varit överviktig. Har försökt banta många gånger, men det höll aldrig. Att leva på tråkiga dieter och trycka i mig fettförbrännande piller fick mig att bara vilja gräva ner mig...

Min mamma tipsade mig om Modifast.

Kan erkänna att jag var skeptisk till en början men min mammas viktnedgång på 12 kg på 13 veckor fick mig börja tänka om så jag började att testa Modifast jag med.

Vecka 1-4 levde jag på ren kur. Jag åt 5 påsar om dagen under, med 3 timmars mellanrum. Drack 2 liter vatten om dagen. Eftersom jag då var ensamstående med en son på 1,5 var jag även ute och gick om dagarna. Hoppade i vattenpölar och gungade på lekplatsen blev en del av vardagsmotionen. På 4 veckor tappade jag 13 kg, jag trodde att mina ögon spelade sig ett spratt när jag ställde mig på vågen.

Vecka 5-8började jag att lägga till frukost att äta. Nu ville jag börja vänja magen vid att få mat, så jag tog det i lugn takt för att inte chocka magen. Eftersom jag inte hade tuggat mat på 4 veckor fick man ta de lugnt annars hade man väl fått träningsvärk i käken.

Grovt bröd/knäckemacka med lättmargarin. Gurka, tomat, fettsnål ost eller skinka på mackan. 1 kopp te med lättmjölk i, och en hemmagjord smoothie.

Åt sedan 4 påsar Modifast om dagen.

Vecka 9-12 var det dags att börja lägga till en lättare lunch. Bestod oftast av en hemmagjord kyckling, tonfisksallad eller wookade grönsaker med kyckling. Drack vatten, alt lätt/mellanmjölk till.

Åt nu frukost, lunch och 3 påsar Modifast om dagen.

Vecka 13-16, började jag även äta mellanmål. Kunde vara en smoothie, en fruktsallad. Eller kvarg som jag blandat med 1 dl FunLight i valfri smak. De låter kanske mysko, men det är väldigt, väldigt gott och påminner mycket om yoghurt i smaken.

Frukost, lunch, mellanmål och två påsar Modifast åt jag nu.

Vecka 17-20, sista veckorna började jag äta middag på kvällen. Antingen wookade grönsaker med kyckling, eller kyckling/kött med en massa grönsaker och en grov macka till detta. Ingen ris, pasta eller potatis. Nu åt jag frukost, lunch, mellanmål, middag och på kvällen tog jag en frusen Modifast/pudding och åt som lite efterrätt.

När sedan dessa veckor passerat och mina 30 kg var borta började jag leva efter LCHF och behöll min vikt i 4 månader. Men pga en familjetragedi revs denna mur jag byggt upp och jag började tröstäta och leva på skräpmat och jag gick tyvärr upp allt igen, men nu är jag på god väg igen att komma tillbaka till den jag en gång var.

Min motion bestod av promenader, ridning och jag dansade Linedance och zumba. Jag behövde hålla igång, jag mådde väldigt bra av de.

Juli 2009 stod vågen på 115 kg...

December 2009 stod den på 75 kg...

/Marie

Kommentar från dietisten: En ren kur med LCD bör pågå under högst 3 veckor när man genomför den på egen hand. Vill man fortsätta under en längre tid bör man göra det i samråd med vårdpersonal. Efter en LCD-kur är målet att hitta en hälsosam och balanserad kosthållning som man trivs med och kan behålla i framtiden. Enligt rådande riktlinjer från Livsmedelsverket ska en sådan kosthållning innehålla en bra balans av såväl kolhydrater som protein och fett.

"Lyckades", mail från Kerstin 49 år i Västra Frölunda, 2 januari 2012

Hej

Jag heter Kerstin och är 49 år och lyckade gå ner 22 kilo med eran hjälp.

Fick i början av förra året reda på att jag var överviktig för en operation och bestämde att jag skulle använda mig av pulver för att gå ner i vikt. Varför jag valde er är att jag hade järnbrist vid tillfället och kände att apotekets produkter kunde jag lita på.

Jag började och valde att lunchen fick vara vanlig mat. Av två orsaker den ena att jag ville ha något i magen och en andra att det kändes bra när jag jobbar på en förskola, (att fröken äter det barnen äter.) Dessa luncher bestod av mycket grönsaker och försökte undvika kolhydrater.

När maj månad kom och min operation närmade sig hade jag lyckats med att gå ner 22 kilo.

Hade fått info av vänner att sluta inte bara tvärt med pulver och jag valde att sakta ersätta mat mot pulver. Detta har jag gjort ända till nu.

Jag har lyckats hålla min vikt och kommer att fortsätta använda Modifast istället för vissa mål. Min svaghet är goa mackor och när jag känner suget och vet att jag inte behöver kan Modifast hjälpa mig.

Jag är jätte tacksam att ni finns och framför allt eran hemsida. Och att man får hem Modifast genom posten.

En mycket nöjd Kerstin

"Ge inte upp, du kommer att lyckas!", mail från Lars-Erik 24 år i Sveg, 14 september 2011

Jag har tidigare kört kostersättningar från Naturdiet och Nutrilett men jag upplever att kostersättningarna från Modifast är mer mättande (trots samma kaloriinnehåll). Detta gör att man står sig länge och jag själv valde att dela upp dagen så att jag äter var fjärde timme och det tycker jag har fungerat ganska bra, börjar bli hungrig efter tre timmar men då brukar jag dricka en liter vatten och då har jag klarat mig den sista timmen.

Den första månaden gick väldigt bra och jag tappade hela åtta kilo. De senaste veckorna har dock inte gått lika ”bra” men det är någonting som jag försöker att inte reagera på då det alltid går lättast de första veckorna och ju mer man väger ”från början” ju mer brukar man också tappa de första veckorna. De sista kilona för en idealvikt brukar vara en riktig ”pain in the ass”.

Jag har nu kört Modifast kostersättning i snart sex veckor och har tappat totalt nio kilo. Jag har dock börjat äta ett extra mål (drink) om dagen för att hålla blodsockret ”i schack” eftersom det har börjat vilja spöka vilket gjorde att jag blir väldigt trött. Genom att dricka ett extra mål om dagen så känns allt mycket bättre och jag är taggad att fortsätta ytterligare en månad (om man dricker ett extra mål om dagen så får man ändå i sig ”för lite” kalorier om man väljer att sitta stilla en dag och ”för lite” kalorier resulterar också i viktnedgång).

Att väga sig ofta tycker jag bara är dumt, för det kanske inte alltid är att man gått ned ett kilo i veckan. Man kanske inte går ner någonting på två veckor. Istället tycker jag att man ska mäta sin midja med måttband innan man börjar sin viktminskning så man har någonting annat att gå på om vikten inte minskar.

Hur gör man då för att lyckas? Variera dina drinkar för att inte tröttna så fort (jag själv kör chokladdrink på morgonen, soppa till lunch, drink till middag och choklad eller vaniljpudding till kvällen). Blir man hungrig där emellan så är det bara dricka vatten, dricka, vatten och dricka vatten. Ser det dock inte som en skam att dricka kaffe och tea då detta även kan vara hungerdämpande. Ge inte upp, du kommer att lyckas!

Hälsningar Lars-Erik.

Kommentar från dietisten: Kostersättningsprodukter av typen VLCD, som Nutrilett och Naturdiet, innehåller endast drygt 100 kcal per portionspåse. Modifast kostersättning är av typen LCD och varje portionspåse innehåller drygt 200 kcal. Vill man ersätta all vanlig mat under längre perioder än tre veckor ska man göra detta i samråd med vårdpersonal.

"Alla är i min smak.", mail från Hjördis 68 år ung i Göteborg, 3 september 2011

Hej!

Började med att jag fick 2 påsar med Jordgubbsdrinkar av min sonhustru tyckte det var okej. Köpte en förpackning på Apoteket. Så jag börja att byta ut alla måltider i 2 veckor, sen börja jag att äta frukost och Modifast de andra måltiderna, efter 6 veckor hade jag minskat 5 Kg. Nu ersätter jag antingen Lunchen el middagen med Modifast, har i dag minskat 8 Kg (Det är på 10 Veckor) Hoppas jag fixar detta. Har använt Potatis-purjolöksoppan, Jordgubb, Hallon, Banan av Drinkarna, Vaniljpuddingen. Tror det är bra med olika sorter då blir det inte så tråkigt och framför allt alla är i min smak.

Mvh Hjördis

"Modifast är den bästa produkten som jag har testat som hjälpmedel för att gå ner i vikt.", mail till Modifast Kundservice den 8 mars 2011, från Martin 34 år från Upplands Väsby

Hej Olle,

Tack så mycket för hjälpen!

"Modifast är den bästa produkten som jag har testat som hjälpmedel för att gå ner i vikt. En jämn och konstant viktnedgång, utan att man någon gång behöver känna sig hungrig. De nya smakerna och speciellt chockladpuddingen är min absoluta favorit /Martin"

Det kan ni använda som referens om ni vill ha.

Med vänliga hälsningar

Martin

"Redan efter en vecka med Modifast kunde jag sluta med tabletterna!", mail från Helena 32 år, 20 februari 2011

Hej,

Jag vill berätta att jag med hjälp av Modifast och daglig motion har fått mitt liv och min hälsa tillbaka.

Strax efter att jag fyllt 32 år förra sommaren så kände jag att det var dags för ännu ett försök att gå ner i vikt. Jag vägde då 97 kg sedan ca 10 år och hade dessutom diabetes typ 2 med tablettbehandling.

Min överätning har haft känslomässiga skäl (tröst/stressreduktion) och det bästa för mig var att kunna koppla bort tankarna på mat och inte göra någon stor affär av det hela. Bara få i mig näring, som dessutom är god. Redan efter en vecka med Modifast kunde jag sluta med tabletterna!

Jag har ända från början kört så att jag ätit två kokta ägg och två knäckebröd med smör till frukost. Därefter två eller tre påsar Modifast utportionerade under resten av dagen. Jag har också hela tiden ätit t.ex någon fika eller lunch i veckan i socialt syfte och för att orka fortsätta. Jag gick snabbt på löpband en halvtimme varje dag (nu är jag uppe i en timme, 8 km). På två månader gick jag ner 20 kilo, efter sex månader hade jag gått ner 32 kilo och där har jag stabiliserat mig nu i några månader.

Jag använder fortfarande Modifast, men inte varje dag utan det finns dagar då jag äter bara vanligt (även en del onyttigt). Nu ska jag ta mina sista överflödskilon (ca 10?) före sommaren så det blir lite striktare framöver igen. Men jag är övertygad om att jag kommer att förbli normalviktig och jag kommer att fortsätta använda kostersättning i någon mån så länge jag lever om det behövs, jag ser det lite som min motsvarighet till en heroinists metadon faktiskt.

Jag har helt normala blodsockervärden utan medicin och mår bättre än någonsin. Allt är mycket lättare och roligare!

Mvh Helena

Kommentar från dietisten: När man har en typ 2 Diabetes och vill använda sig av LCD kostersättningar och måltidsersättningar ska man alltid rådfråga sin läkare om råd som känner till ens medicinska historia. Under behandlingen är det önskvärt att man följs av sin läkare/diabetessköterska för att följa sina blodsockernivåer och justera tablett/insulindoser så att det blir så optimalt som möjligt. Även vid återintroduktion av måltider bör man följas upp och justera medicinering och för att få en mer individuell kostbehandling är det fördelaktigt att boka tid till leg.dietist.

"Jag måste bara få skriva och berätta om min erfarenhet av Modifast.", mail från Åsa i Enköping, 30 januari 2011

Hej hej

Jag måste bara få skriva och berätta om min erfarenhet av Modifast.

Drack dom i 4 veckor innan en gastric by pass operation och jag gick ner 11 kg bara på sopporna. Från 125 till 114 kg. Super goda!!! Det är dom bästa sopporna som finns, med smak som man känner. Dom är så goda att jag nu har dom hemma även efter operation.

Köpte hem jordgubbsmaken i veckan från eran hemsida, o jisses vad god den var, smakade precis som jordgubbsglass, jag njuter av att kunna dricka en soppa lite då och då istället för ett mellanmål, perfekt att ha med mig till jobbet då jag jobbar inom vården, då ibland det kan vara stressigt..

Och sen vill jag berömma er för er snabba leverans, beställde sist sent en onsdag kväll och jag hade dom på posten på fredag eftermiddag.

MVH Åsa

"Äntligen har jag hittat något som fungerar vid Diabetes typ 2 och dessutom är jättegott!", mail från Anna, augusti 2010

Hej!

Äntligen har jag hittat något som fungerar och dessutom är jättegott! Jag har nu ätit Modifast sedan den 10 maj och har gått ner 10 kg från 102 kg till 92 kg. Min fråga är nu: Hur länge kan jag fortsätta? Jag har diabetes typ 2 och behandlas med Metformin, 53 år. Under tiden har jag kompletterat med knäckebröd (måste få tugga) 2-3 st/dygn. Jag har också ätit frukt till mellanmål. Efterhand har jag kunnat minska ner på knäckebröden men frukten känner jag att jag vill ha. Jag har ofta broccoli i de varma sopporna och någon bit frukt i de kalla dryckerna. Någon gång ibland, när vi haft gäster eller själv varit bortbjudna, har jag ätit av det som bjudits på.

Jag mår jättebra och känner att jag orkar mycket mer nu än tidigare och det känns roligare att se sig i spegeln. Min diabetesläkare tipsade mig om Modifast, men jag kände att "får jag inte tugga kan de va så". Tänk så fel det var.

Med vänliga hälsningar

Anna

Kommentar från dietisten: När man har en typ 2 Diabetes och vill använda sig av LCD kostersättningar och måltidsersättningar ska man alltid rådfråga sin läkare om råd som känner till ens medicinska historia. Under behandlingen är det önskvärt att man följs av sin läkare/diabetessköterska för att följa sina blodsockernivåer och justera tablett/insulindoser så att det blir så optimalt som möjligt. Även vid återintroduktion av måltider bör man följas upp och justera medicinering och för att få en mer individuell kostbehandling är det fördelaktigt att boka tid till leg.dietist.

"Modifast - det funkar!", mail från Carina i Hasselfors, 14 juni 2010

Hej

Jag vill bara berätta om min positiva upplevelse av att dricka modifast. Jag skulle göra en gastrikbypass operation och blev rekommenderad av dietisten att använda mig av eran produkt. Jag påbörjade fastan den 11 maj och första dagarna var lite jobbiga sen vände det. Jag har länge gått med en oförklarlig trötthet. Allt som bortsblåst! Jag började måla om hemma full avenergi så att min man undrade om jag gick på någonting annat...

Jag gick ner 10 kilo innan operationen och hade roligt och mådde bra, målade om...fixade med sånt som jag inte orkat ta tag i. Jag fixade i trädgården. Wow!

Jag opererades den 8 juni och är hemma nu och läker ihop och jag dricker Modifast och jag kommer sedan att börja äta lite fast föda så småning om. Det känns tryggt att Modifast finns till hands eftersom jag behöver energi.

Jag vill säga tack! Jag skulle kunna göra reklam för produkten och verkligen mena varenda ord. Modifast är verkligen bra och det funkar! Bättre än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig.

Blessings! Carina

"Tack!", mail från Marie & Alan, 15 januari 2010

Hej

Jag vill bara skriva till er och berätta vilken framgång vi haft md Modifast! Jag och min sambo har hållit på i 2 veckor nu, vi har helt o hållet gått efter Modifast soppor och drycker och har tillsammans gått ner 13,9 kg!!!

Jag var str 42 och min sambo har varit XXL men nu är det annorlunda.

Ett tack till er produkt och framförallt att ni tagit fram sparris-soppan! En matig soppa som faktiskt smakade riktigt gott!

MVH

Marie & Alan

"Ett stort TACK för att Modifast finns!", mail från anonym kvinna, Bollnäs kommun, 6 augusti 2009

Hejsan!

Först och främst vill jag börja med att säga att er nya hemsida är jättebra! Sedan tänkte jag berätta lite kort om hur super nöjd jag är med modifast. Jag vägde 138,7 kg när jag började med Modifast i slutet av maj. Nu har jag lyckats gå ner 26,6 kg trots att jag gjort lite avbrott under mannens semester på tre veckor. Men nu kör jag fullt igen!

Jag ammar min lilla bebis och vi mår båda otroligt bra och hon går upp normalt i vikt, inga problem alls. Det jag gör är att jag tar fyra påsar och två bars varje dag eftersom jag ammar(eller fem påsar). Är väl medveten om att ni inte rekommenderar modifast till ammande men jag tror att massa godis och annat skräp inte är det bästa för en ammande. Mitt bevis är att vi mår så bra båda två!! Jag är tokig i godis men nu när jag använder mig av smakerna vanilj och choklad finns inget godissug alls.

Jag har en bra bit kvar men tror och hoppas att jag kommer att klara det med hjälp av modifast. Jag har inte motionerat (rör mig en del ändå) under den här tiden då jag endast koncentrerat mig på att klara viktminskningen men nu när jag minskat lite i vikt har jag börjat prommenera på kvällarna.

Så ett stort TACK för att modifast finns!

Hälsningar

En som är på god väg.

"Modifast var miraklet för mig!", efter en intervju med Sara i Göteborg, 25 år

Sara är visserligen ung, knappa 26 år, men har ändå kämpat mot sin övervikt i flera år. Precis som för många i hennes situation har mat och godsaker fungerat både tröst och belöning. "Det handlar om ett matberoende, där mat förknippas med alla typer av känslor", säger Sara.

Sahlgrenska och Modifast

Efter att ha provat ett flertal olika metoder, exempelvis Viktväktarna, Viktklubben och Nutrilett, utan att få bukt med viktproblemet kände Sara att hon behövde professionell hjälp och en radikal förändring. Hon funderade på om magsäckskirurgi kunde vara ett alternativ och fick en remiss till Obesitasmottagningen vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vid första besöket på Sahlgrenska, strax före semestern 2007, hade BMI-värdet nått 41 – över gränsen för mycket svår fetma. När olika behandlingsmetoder diskuterades var Sara bestämt emot läkemedelsbehandling, men att genomgå en operation var inte heller självklart. Beslutet blev att utnyttja väntetiden fram till en eventuell operation som betänketid och under tiden testa behandling med energibegränsad kost. Sahlgrenska rekommenderade Modifast LCD kostersättning och en 12-veckors-behandling startade efter sommaren.

Sara förväntade sig att det skulle bli tufft att ersätta all mat mot fyra påsar Modifast. Rekommendationen var att ta dem var fjärde timme, men första dagen kom hungern redan efter ett par timmar. För att stå sig mellan måltiderna drack Sara vatten, te och buljong, men kroppen vande sig sedan snabbt vid den nya kosten. För att få motion blev det också en hel del promenader och bodypump.

Val och motivation under behandlingen

Den egna tiden med en sjuksköterskan på Sahlgrenska var väldigt värdefull och just den professionella hjälpen är en av de två saker Sara listar som de främsta orsakerna till att hon lyckats denna gång. Den andra är sin egen starka vilja och beslutsamhet. Tack vare detta har en magsäcksoperation inte blivit aktuell.

"Det tar tid att gå upp i vikt och det måste få ta tid att gå ner också. Jag kan nog aldrig släppa kontrollen helt, men jag är heller inte lika sugen längre. När jag ser någon äta choklad och glass blir jag inte frestad, eftersom jag vet att min kropp mår bättre utan", säger Sara. Däremot behöver man inte bli fanatisk. "Efter några veckor började jag återigen gå och fika med vänner ibland. En kaffe och lättmjölk är ju OK som fika, man måste inte ha muffins till."

Efter 12 veckor med Modifast

Sara är idag stolt över att hon inte bara gått ner kraftigt i vikt, utan att hon dessutom klarat återgången till vanlig mat helt utan att gå upp i vikt. Under Modifast-kuren och nedtrappningsperioden gick hon ner hela 28 kg och idag ligger BMI-värdet på 30,5. Ett dietistråd som haft stor betydelse är att väga maten och därmed lära sig att kontrollera mängden mat per portion.

Sara har redan lyckats jättebra, men upplever ändå att hon har en bit kvar. Hennes mål idag är att nå ett BMI-värde på 25 och därmed vara "normalviktig" igen. För att lyckas behöver hon gå ner ytterligare några kilon och hon har redan börjat. Nu byter hon ut kvällsmålet mot Modifast, men äter i övrigt vanlig mat. Favoriten är Modifast LCD Vanilj, med lite kanel i. Redan första veckan gick hon ner ytterligare tre kilo. Dessutom har Sara ett annat mål. "Jag vet själv hur mycket andras erfarenheter kan hjälpa när man börjar sitt viktminskningsprojekt, därför vill jag dela med mig av mina egna erfarenheter." säger hon. Vår gemensamma förhoppning är därmed att du som läst detta har blivit både inspirerad och motiverad. Det är inte alltid lätt, men det är heller aldrig omöjligt.

"Jag har fått livet tillbaka", mail från Lill-Marie Blom 52 år

Efter ett rökstopp gick jag upp i vikt och som mest vägde jag 105,5 kg till mina 168 cm. Jag mådde dåligt både fysiskt och psykiskt, hade svårt att röra mig, högt blodtryck och min andning var ansträngd. Det var jobbigt att vara ute bland folk och jag ville helst gå och gömma mig.

Hittade Modifast på Apoteket

Den 9 oktober 2008, gick jag till Apoteket och fick syn på Modifast. Jag har provat liknade produkter tidigare men inte gillat hur de smakar. Jag gick ett varv i Apoteket innan jag bestämde mig för att ge Modifast en chans, men några direkta förhoppningar hade jag inte.

Till min stora förvåning är jag kanonnöjd med den fylliga smaken på Potatis- och purjolöksoppan och det viktigaste av allt, jag känner mig mätt. Jag investerade även i ett löpband som jag börjat gå på varje morgon. Då jag har problem med blodtrycket går jag hos vårdcentralen varje vecka, där jag väger mig och tar prover.

Efter 13 dagar med Modifast

På 13 dagar gick jag ner 9 kg, "Wow, det funkar ju kände jag!" Den snabba viktminskningen gjorde att jag kände mig motiverad att fortsätta. Jag kände att nu eller aldrig har jag möjligheten att förändra mitt liv.

Efter tre månader med Modifast

Den 8 januari, 2009 visade vågen på vårdcentralen på -24 kg, gissa om jag känner mig stolt. Jag har fortfarande några kilo kvar till min målvikt men nu har jag hittat något som fungerar för mig. Jag känner mig "lite som en hund" som vill ha samma mat varje dag, 4 påsar Modifast potatis och purjolöksoppa, jag har inte ens provat de andra smakerna för jag gillar den här så mycket.

Om jag någon gång känt mig lite sugen på något har jag tagit en frukt och när jag saknat tuggandet har sockerfritt tuggummi löst problemet. Det var längesedan jag mådde så här bra! Att få tillbaka hälsan och självförtroendet är absolut de största vinsterna. Förut ville jag helst gömma mig ut bland folk men nu "tål jag att tittas på."