Efterrätter mm
  • Faktura 0:-
  • Fri frakt över 950:-
  • Snabb leverans

Smala recept på efterrätter mm

Fruktspett med kall citronsås

Så lyxigt med frukt på spett. Är grillen varm kan du gärna pensla fruktspetten med lite honung och lägga på dem en kort stund.

Ingredienser, 4 portioner

  • 2 nektariner
  • 2 kiwi
  • 16 stora jordgubbar

Sås:

  • 2 dl Arla gräddfil
  • rivet skal och saft av ½ citron
  • 2 msk flytande honung

Gör så här

Rör ihop såsen. Låt den stå i kylen minst 30 min. Dela nektarinerna och ta bort kärnan. Skala kiwin. Skär frukten i bitar. Trä upp frukt och jordgubbar på spett.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi 190 kcal
Protein 3 g
Kolhydrat 27 g
Fett 7 g

Smal pannacotta med bär

Ljuvlig avslutning på en middag, en pannacotta med fräsch bärsmak.

Ingredienser, 6 portioner (OBS! Annat antal)

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl Kelda lagalätt
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 4 dl bär, t ex hallon, blåbär eller vinbär
  • 1 msk florsocker

Gör så här

Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 min. Koka upp gräddmjölk och socker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinet ur vattnet, lägg ner det i gräddmjölken och rör tills det smält. Tillsätt vaniljsocker och apelsinskal. Häll upp i 6 små vattensköljda glas. Låt stelna i kylen över natten. Lägg på bären och sikta över florsocker.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi 200 kcal
Protein 7 g
Kolhydrat 27 g
Fett 7 g

Lingonmaräng

En lättlagad, sötsyrlig dessert med rårörda lingon.

Ingredienser, 4 portioner

  • 1 ½ dl Arla köket vaniljsås
  • 2 msk rårörda lingon
  • 12 små maränger

Garnering:

  • lingon
  • lite hyvlad vit choklad

Gör så här

Vispa såsen. Rör i rårörda lingon. Dela marängerna i halvor. Blanda lingonsås och maränger i 4 glas. Toppa med lite lingon och hyvlad choklad.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi 180 kcal
Protein 2 g
Kolhydrat 29 g
Fett 6 g

Halloncheesecake i glas

Cheesecake i glas? Javisst. Och smal är den också.

Ingredienser, 4 portioner

  • 250 g djupfrysta hallon
  • 2 dl Arla köket Kesella kvarg vanilj
  • 1 digestivekex

Gör så här

Tina hallonen något. Lägg dem i 4 små glas och täck med Kesella. Krossa kexet och strö det över.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi 150 kcal
Protein 4 g
Kolhydrat 22 g
Fett 5 g

Frusen hallonvanilj

Glassa med hemlagad glass.

Ingredienser, 4 portioner

  • 225 g frysta, osockrade hallon
  • 250 g Arla köket Kesella kvarg vanilj

Gör så här

Mixa frysta bär med smaksatt Kesella och den fräscha glassen är klar som i ett trolleri. Servera genast. Du kan variera med blåbär eller björnbär.

Obs! För att det ska fungera måste bären vara frysta.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi 125 kcal
Protein 5 g
Kolhydrat 15 g
Fett 5 g

Smal blåbärscheesecake i glas

Både smal och snabblagad. Perfekt när du längtar efter något gott.

Ingredienser, 6 portioner

  • 125 g frysta blåbär
  • 10 digestivekex, fullkorn
  • 2 gelatinblad
  • 250 g Arla Köket Kesella kvarg
  • 1 dl Arla Köket lätt créme fraiche
  • ¾ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Tina blåbären. Krossa kexen grovt och fördela hälften i 4-6 glas. Lägg gelatinbladetn i kallt vatten i 5 minuter.

Rör, kvarg, créme fraiche, florsocker och vaniljsocker till en jämn kräm. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme.

Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av krämen i kastrullen. Vänd sedan ner gelatinblandningen i resten av krämen. Blanda ner blåbären.

Fördela hälften av krämen i glasen. Strö över resten av kexsmulorna och häll sedan på resten av krämen. Ställ i kylen minst 1 timme före servering. Garnera gärna med blåbär.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi 165 kcal
Protein 7 g
Kolhydrat 20 g
Fett 7 g

Stekta äpplen med syrlig vaniljsås

Läcker äppeldessert serveras med varm vaniljsås.

Ingredienser, 4 portioner

  • 4 äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk kanel

Vaniljsås:

  • 1 dl Arla köket Kesella kvarg
  • 1 dl minifraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk råsocker

Gör så här

Rör ihop alla ingredienserna till såsen.

Kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem i smör i en teflonpanna tills de är mjuka. Strö över socker och kanel.

Serveras varma med såsen.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi 175 kcal
Protein 4 g
Kolhydrat 25 g
Fett 7 g

Chokladgratinerad frukt

En varm fruktdessert är festligt!

Ingredienser, 4 portioner

  • 2 kiwi
  • 1 klyfta melon, 250 g
  • 2 päron
  • 100 g vindruvor
  • 1 ½ dl lätt créme fraiche
  • 20 g grovriven mörk choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta kiwin. Skär bort skalet på melonen. Kärna ur päronen. n och päron i bitar.

Fördela all frukt i 4 ugnssäkra portionsformar eller i en stor ugnssäker form. Blanda crème fraiche och choklad och fördela det över frukten. Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Serveras ljummen.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi 175 kcal
Protein 3 g
Kolhydrat 24 g
Fett 8 g

Frukt- och bärtårta

En kalorisnål frukt- och bärtårta som smakar både fräscht och gott!

Ingredienser, 10 bitar

  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ¾ dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

  • 1 dl Arla köket Kesella kvarg vanilj
  • 250 g jordgubbar
  • 1 msk strösocker

Garnering:

  • 1 ½ dl Arla köket Kesella kvarg vanilj
  • frukt och bär, t ex nektariner, physalis, jordgubbar

Gör så här

Sätt ugnen på 150°C. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner det i äggsmeten.

Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna. Dela den i två bottnar. Bred Kesella på den undre botten.

Mosa jordgubbarna med sockret och fördela det över. Lägg på den andra botten. Bred över resterande Kesella och dekorera med frukt och bär i skivor eller halvor.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi 150 kcal
Protein 5 g
Kolhydrat 24 g
Fett 4 g

Melonglass

När du mixar frusen melon med Kesella vanilj blir det hemlagad, sorbetliknande glass på direkten. Med olika melonsorter får du olika smaker och färger på glassen.

Ingredienser, 4 portioner

¾ kg melon, t ex vattenmelon, honungsmelon eller nätmelon
250 g Arla köket Kesella kvarg vanilj

Gör så här

Skala och kärna ur melonen. Skär i centimeterstora bitar. Lösfrys melonbitarna på ett fat 3 - 4 timmar. Mixa dem med Kesella i en matberedare.

Servera direkt i strutar eller glas.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi 175 kcal
Protein 6 g
Kolhydrat 27 g
Fett 5 g

Smala chokladbollar

Att trolla fram smala chokladbollar är ingen konst.

Ingredienser, 4 portioner

  • 1 dl Arla köket Kesella kvarg
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ msk kakao
  • 2 krm salt
  • 3 dl havregryn
  • ca 2 msk mjölk
  • ev 1-2 tsk konjak

Garnering:

  • 2 msk kokosflingor

Gör så här

Blanda ihop alla ingredienser och forma till ca 20 bollar. Rulla dem i kokos. Förvara i kylen.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi 220 kcal
Protein 7 g
Kolhydrat 31 g
Fett 7 g