Smala recept

Smala recept



Ta del av våra näringsberäknade och smala recept! Om inget annat anges är recepten publicerade i samarbete med Arla.

Proteinförstärkt mellanmål

Snabb omelett

Omelett är ett snabb och mättade mellanmål. Servera med grönsaker. 

Ingredienser, 1 portion

  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar

Gör så här

Vispa ihop ingredienserna i en skål. Krydda med salt, peppar och/eller örtkryddor.

Tillaga på full effekt i mikrovågsugnen i ca 1 minut eller stek i stekpanna med flytande margarin

Skiva grönsaker och piffa med ruccola eller salladslök som läggs över omeletten. 

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi105 kcal
Protein11 g
E% protein43%

Proteinförstärkt mellanmål

Snabbglass med bär

En svalkande och god snabbglass som avnjutes direkt efter tillredning. Variera bärsorterna eller mixa flera bär tillsammans!

Ingredienser, 1 portion

  • 1 dl naturell yoghurt 3%
  • 1 dl frusna bär
  • sötningsmedel vid önskemål
  • mynta

Gör så här

Mixa samman yoghurt, frusna bär samt sötningsmedel och mynta efter preferens i en mixer. Servera och avnjut direkt. 

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi90 kcal
Protein4,6 g
E% protein21%

Proteinförstärkt mellanmål

Kesoplättar med bär

Varför inte testa dessa goda plättar för ett mer matigt mellanmål? Man kan med fördel förbereda smeten för att lätt bara ta fram ur kylen senare under dagen och steka sina plättar. 

Ingredienser, 2 portioner

  • 1/2 burk keso mini 1,5% eller naturell 4%
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 100 g bär

Gör så här

Rör samman keso, ägg, vetemjöl, salt och peppar och låt stå svalt i 30 min. Stek sedan plättarna i flytande margarin och servera med bär.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi125 kcal
Protein12 g
E% protein39%

Proteinförstärkt mellanmål

Proteinpudding choklad

Varför inte snabb slänga ihop en hemmagjord proteinpudding som mellanmål?

Ingredienser, 1 portion

  • 1 dl kvarg 1%
  • 1 tsk kakao
  • sötningsmedel efter önskemål
  • 25 g bär
  • kokosflingor

Gör så här

Rör samman kvarg, kakao och sötningsmedel. Toppa med kokosflingor och lite bär. 

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi95 kcal
Protein13,7 g
E% protein58%

Recept av dietist

Proteinförstärkt mellanmål

Kvargsmoothie

En god proteinrik smoothie är perfekt som mellanmål. Variera bärsorterna eller mixa flera bär tillsammans!

Ingredienser, 1 portion

  • 1 dl kvarg 1%
  • 1/2 dl lättmjölk
  • 50 g bär

Gör så här

Häll ner alla ingredienser i en mixer. Mixa till en slät smoothie. Drick den direkt.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi111 kcal
Protein15 g
E% protein55%

Recept av dietist

Proteinförstärkt mellanmål

Näringsrik grönsakssmoothie

En snabb näringsrik smoothie är perfekt när alternativet både till frukost och som mellanmål. Modifast kostersättning med banansmak ger din smoothie en härlig konsistens, en mild banansmak och ett komplett näringsinnehåll. Receptet är framtaget i samarbete med Lindas bakskola.

Ingredienser, 1 portion

  • 50 g färsk spenat
  • 100 g gurka
  • 1/2 kiwi
  • 1/2 lime, saft och rivet skal
  • 2 dl vatten
  • 1 påse Modifast LCD banan

Gör så här

Häll ner alla ingredienser i en mixer. Mixa till en slät smoothie. Drick den direkt.

Tips! Om du vill ha mer sting i din smoothie kan du riva ner lite färsk ingefära innan du mixar din smoothie.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi250 kcal
Protein17 g
Kolhydrat32 g
Fett4,4 g

Recept av Lindas bakskola

Vegetariskt

Zucchinibiff med mathavre och tzatziki

En riktigt god, näringsrik vardagsrätt som är lätt att tillaga. Grönsaksbiffarna går bra att frysa in. Receptet är framtaget i samarbete med Lindas bakskola.

Ingredienser, 8 st (4 portioner)

  • 300 g kall, kokt och skalad potatis
  • 1 zucchini, ca 300 g
  • 2 morötter, ca 150 g
  • 1 gul lök, ca 100 g
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk curry (eller chiliflakes)
  • svartpeppar

Tzatziki samt mathavre

  • 1–2 msk rapsolja att steka i
  • 150 g gurka
  • 3 dl turkisk yoghurt, 10%
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl mathavre

Gör så här

Mosa potatisarna på en tallrik. Riv zucchini, morötter och gul lök. Blanda alla grönsaker, potatis, kryddor och ägg i en bunke. Forma 8 biffar av grönsaksblandningen och lägg dem på en skärbräda. Stek biffarna i olja på medelvärme, 4–5 minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt.

Tvätta gurkan och riv den grovt med skalet på. Krama ur vätskan ur gurkan. Blanda gurka, yoghurt och pressad vitlök i en en skål. Pudra över lite örtkrydda och smaka av.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi314 kcal
Protein10 g
Kolhydrat40 g
Fett12 g

Efterrätter

Bananchokladglass

En riktigt god och näringsrik glass som är framtagen i samarbete med Lindas bakskola! Perfekt om du önskar variera din Modifast-måltid.

Ingredienser, 2 portioner

  • 2 bananer (ca 300 g)
  • 1 påse Modifast choklad
  • 2 dl vatten

Gör så här

Skiva bananerna och frys in dem. Blanda en påse Modifast choklad med 2 dl vatten i en shaker. Skaka ordentligt.

Mixa de frysta bananerna och chokladshake till en krämig glass. Ät och njut.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi240 kcal
Protein9 g
Kolhydrat47 g
Fett3 g

Vegetariskt

Chili sin Carne

Chili sin carne är en vegetarisk/vegansk hälsosam vardagsrätt som är lätt att tillaga. Frys gärna in grytan i portionsstorlekar så är det enkelt att ta fram och värma när man har ont om tid. Receptet är framtaget i samarbete med Lindas bakskola.

Ingredienser, 6 portioner

  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1–2 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 3/4 tsk salt
  • 1 msk soja
  • 400 g vegofärs
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 tetra vita bönor i tomatsås (à 380 g)
  • 1 tetra kidneybönor (à 380 g)

Gör så här

Skala och hacka lökarna samt skala och pressa vitlöken. Bryn allt i lite olja i en stekpanna. Ta upp allt ur stekpannan och lägg på en tallrik.

Bryn färsen i stekpannan. Tillsätt tomatpuré, kryddorna, soja, och krossade tomater. Låt allt puttra på svag värme i ca 10 min.

Tillsätt sist bönorna och låt allt puttra tills bönorna blivit varma. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. Till servering: Servera gärna maten med bulgur och en fräsch sallad. Beräkna 3 dl bulgur torrvara till sex personer.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi436 kcal
Protein23 g
Kolhydrat54 g
Fett8 g

Fisk & skaldjur

Fisk med avokado och couscoussallad

Färgrik och välsmakande vardagsrätt med torskfilé och avokado, som serveras med couscoussallad och härlig basilikayoghurt. En välsmakande rätt som framstår som betydligt mer komplicerad än den faktiskt är.

Ingredienser, 4 portioner

  • 600 g torksfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl couscous
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor
  • 1 msk Arla Svenskt smör
  • ½ dl hackad färsk persilja
  • 1 avokado
  • rivet skal av ½ citron
  • 1 dl oliver

Basilikayoghurt

  • 2 dl Arla Köket turkisk yoghurt
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • rivet skal av ½ citron
  • 1 dl oliver

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Stek i mitten av ugnen i 15–20 min. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka paprikan. Fräs vitlök och paprika i smör 2-3 min. Rör ner couscous, persilja och citronskal.

Dela, kärna ur och tärna avokadon. Strimla hälften av basilikan och rör ihop med yoghurt, vitlök och citron. Servera fisken med couscoussallad, avokado, basilikayoghurt och oliver. Garnera med basilikablad.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi450 kcal
Protein37 g
Kolhydrat34 g
Fett17 g
ARTIKEL 21-30 98. «Föregående 1 2 3 4 5 6  Nästa »  | Visa alla