Modifast.se - Säker och effektiv viktminskning

Inlägg taggade med "Fågel"



Ta del av våra näringsberäknade och smala recept! Om inget annat anges är recepten publicerade i samarbete med Arla.

Fågel

Chili con Chicken

En chili med nya smaker tack vare kyckling osm huvudingrediens. Variera smakerna genom att prova olika typer av bönor. Passar bra att serveras med gräddfil och ett härligt grovt bröd elelr tortillachips.

Ingredienser - 4 portioner

  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 msk olivolja
  • 300 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1 ½ msk malen koriander
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk chipotlepasta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 kanelstång
  • 2 paket bönor (svarta, kidney eller vita)
  • 20 g mörk choklad
  • 1 msk rödvinsvinägaer
  • Salt och peppar

Gör så här

Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och krossa vitlöken. Grovhacka korianderstjälkarna. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna. Fräs gul lök och paprika 8-10 min eller tills paprikan mjuknat. Tillsätt vitlök och kyckling. Fräs ytterligare 3-4 min. Rör ner korianderstjälkar, malen koriander, spiskummin, chipotlepasta, tomatpuré, krossade tomater, vatten, fond och kanelstång. Koka upp och låt sjuda ca 15 min utan lock. Häll av och skölj bönorna. Rör ner i grytan tillsammans med hackad choklad och vinäger. Låt sjuda 3-4 min. Ta bort kanelstången. Smaka av med salt och peppar. Toppa chili con chicken med korianderblad. Servera eventuellt med ris, grovt bröd, guacamole och gräddfil.


Näringsvärden

Per portion

Energi325 kcal
Protein23 g
Kolhydrat24 g
Fett13 g
Näringsvärden exklusive tillbehör.

Fågel

Kycklingfiléer i yoghurtmarinad

Kycklingen blir extra mör och god av yoghurt i marinaden. Marinaden är smaksatt med sambal oelek, vitlök och spiskummin. Servera med bulgursallad och morotsraita.

Ingredienser, 4 portioner

  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • Arla svenskt smör
  • 1 dl Arla Köket matyoghurt
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
Morotsraita
  • 1 morot
  • 1 dl Arla Köket matyoghurt
  • 1 tsk honung
  • ½ tsk torkad mynta
  • salt och svartpeppar
Bulgursallad
  • 2½ dl okokt bulgur
  • 2 tomater
  • ½ rödlök
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 citron att pressa
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • salt och svart peppar

Gör så här

Blanda yoghurt, spiskummin, sambal oelek och vitlök i en skål. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse.Häll i marinaden och knyt om. Låt ligga i kylen i minst 2 tim. Ta upp filéerna och låt dem rinna av.Smält smöret i en panna och stek kycklingfiléerna ca 6 min per sida. Salta och peppra. Skär filéerna i skivor.Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen och låt svalna.Tärna tomaterna. Finhacka rödlök och persilja.Lägg allt i en skål och blanda med citronsaft, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.Finriv moroten. Lägg i en skål och blanda med yoghurt, honung och mynta. Smaka av med salt och peppar.Servera kycklingen med raita och bulgursallad.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi440 kcal
Protein37 g
Kolhydrat39 g
Fett14 g

Fågel

Het kycklinggratäng

Het kycklinggratäng allt-i-ett. En underbart god, lättlagad och hälsosam maträtt som innehåller 436 kcal/portion (läs hela näringsinnehållet nedan). Denna rätt passar både vardag och fest och portionerna är rejält tilltagna. Om du delar hela rätten i sex portioner blir det 290 kcal/portion. Det är så smart att tillaga alla ingredienser; kyckling, potatis, grönsaker och sås i en och samma ugnsform för smakerna gifter sig med varandra och resultatet blir magiskt gott!

Ingredienser, 4 portioner

  • 700 g potatis
  • 3 dl vatten
  • salt

 

Grönsaker

  • 3 champinjoner
  • 1 paprika (eller 1/2 av två olika färger)
  • 10 cm purjolök
  • 8 cocktailtomater

 

Sås

  • 2 dl gräddmjölk, 6 % fett
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1/2 dl chilisås
  • 2 msk mango chutney
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 krm salt

 

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • chiliflakes

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Lägg dem i en ugnsform. Salta på potatisen och häll över vattnet.
Sätt in potatisen i ugnen i ca 10 min tills den börjar bli lite mjuk.
Skär alla grönsaker i mindre bitar.
Ta ut potatisen och häll bort vattnet som är kvar i formen. Sänk värmen till 225 grader. Lägg alla grönsaker på potatisbitarna.
Sås: Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt med en visp.
Krydda kycklingfilén med salt, peppar (och ev. chiliflakes för mer hetta). Stek kycklingfiléerna i olja så de får en gyllenbrun stekyta på båda sidor (den ska ej bli genomstekt).
Skär kycklingfiléerna i skivor, ca 1 1/2 cm tjocka. Lägg dem ovanpå övriga ingredienser i ugnsformen. Häll över såsen.
Grädda längst ner i ugnen i 25–30 min. När det börjar puttra lite lätt bland alla ingredienserna i formen är gratängen klar.

 

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi436 kcal
Protein7 g
Kolhydrat40 g
Fett5 g

Fågel

Kyckling med citrongräs och nötter

Asiatisk kyckling i kokosmjölk smaksatt med härligt doftande citrongräs, vitlök, fisksås och chili. Thaibasilikan kan bytas ut mot koriander, för den som så föredrar. Servera med ris.

Ingredienser, 4 portioner

  • 500 g kycklingfiléer
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 citrongräs
  • 2 msk fisksås
  • 1 purjolök
  • 1 färsk röd chili
  • Arla Smör- och rapsolja
  • 2 ½ dl lätt kokosmjölk
  • 1 dl strimlad thaibasilika
  • 1 dl torrrostade jordnötter

Gör så här

Skär kycklingfileérna i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Banka lätt på citrongräset och dela på hälften. Blanda kyckling, vitlök, citrongräs och fisksås. Strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin. Bryn kycklingen med marinad i smör- och rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt purjolök och chili. Rör i kokosmjölk. Låt allt koka några minuter. Ta upp citrongräset. Blanda i jordnötter och thailbasilika. Servera grytan med kokt ris.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi510 kcal
Protein38 g
Kolhydrat53 g
Fett15 g

Fågel

Fransk kycklinggryta

Enkel och snabb fransk kycklinggryta med härligt mustig smak av champinjoner, timjan och vitlök. Vill du ha ännu mer Frankrike i såsen så kan du använda dijonsenap istället för vanlig senap.

Ingredienser, 4 portioner

  • 400 g kycklingfiléer
  • 300g champinjoner
  • 2 msk Arla Svenskt smör
  • 3 dl Arla Köket gräddmjölk
  • ½ msk majsstärkelse
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk senap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ dl hackad färsk persilja till garnering
  • 2 dl råris

Gör så här

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kyckling och svamp i bitar och fräs dem i smör. Vispa samman gräddmjölken, majsstärkelsen, fond, senap och vitlök. Häll det över kycklingen och låt koka ca 5 min. Smaka av med timjan och svartpeppar. Strö över persilja. Servera med ris

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi460 kcal
Protein33 g
Kolhydrat51 g
Fett13 g

Fågel

Dragonkyckling

Lättlagad och krämig kycklinggryta, med dragon som ger lite fransk touch. En riktig smakfavorit hos både stora och små! Servera med kokt potatis och kokta morötter.

Ingredienser, 4 portioner

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • smör
  • 2 dl Arla Köket lätt créme fraiche
  • ½ dl vatten
  • 2 tsk dragon
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl Arla Köket riven ost gratäng
  • 2 msk hackad persilja eller dragon

Gör så här

Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna. Vispa ihop créme fraiche, vatten, dragon och smulad buljongtärning i en gryta. Lägg i kycklingen och låt den koka ca 5 min under lock. Strö över ost, persilja eller dragon. Servera med kokt potatis och kokta morötter.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi445 kcal
Protein36 g
Kolhydrat41 g
Fett15 g

Fågel

Kycklingcurry med ris

Denna kycklinggryta är både lättlagad och snabb, men samtidigt väldigt smakrik och god. Njut av en kycklingrätt med härliga indiska dofter, smaker och färger.

Ingredienser, 4 portioner

  • 4 kycklingbröstfiléer, ca 500 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk salt
  • ½ msk tomatpuré
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm chilipeppar
  • ½ dl vatten
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 1 kruka färsk koriander eller bladpersilja
  • 3 dl basmatiris
  • ½ gurka
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater

Gör så här

Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingköttet i smör i en teflonpanna. Krydda med salt och lägg över i en gryta. Tillsätt vitlök, tomatpuré, alla kryddor, vatten och créme fraiche. Låt grytan koka ca 5 min. Garnera med koriander eller persilja.

Servera med kokt ris blandat med tärnad gurka, gul paprika och tomat.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi465 kcal
Protein36 g
Kolhydrat52 g
Fett12 g

Fågel

Apelsinkyckling med chili

Kycklingfilé i underbart god sås med smak av apelsin, lime och hetta från chili. En kycklingrätt som är lätt att både laga och älska. Servera den gärna med frästa grönsaker.

Ingredienser, 2 portioner

  • 2 kycklingfiléer, ca 250 g
  • ½ tsk salt
  • ½ msk smör

Sås:

  • ½ apelsin
  • ½ lime
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • ½ msk koncentrerad kycklingfond
  • ½ tsk soja
  • ½ msk honung
  • ½ tsk sambal oelek
  • ev citronmeliss

Gör så här

Tvätta och skala apelsin och lime med potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften. Koka upp skal, saft, lätt créme fraiche, kycklingfond, soja, honung och sambal oelek i en panna.

Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i såsen. Låt dem koka på svag värme ca 10 min. Strö ev över citronmeliss.

Servera med frästa grönsaker.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi375 kcal
Protein32 g
Kolhydrat26 g
Fett16 g

Fågel

Viltkyckling med enbär

I den här goda grytan ger enbär och timjan en vild smak på kycklingen, när den får puttra med bland annat créme fraiche, vinbärssaft, buljong och soja. Servera med potatis och grönsaker.

Ingredienser, 4 portioner

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • ½ dl outspädd vinbärssaft
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 5 krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk soja

Gör så här

Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda créme fraiche, saft, vatten, buljongtärning, enbär, timjan och soja i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min.

Servera med kokt potatis och grönsaker.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi435 kcal
Protein35 g
Kolhydrat44 g
Fett13 g

Fågel

Potatis- och kycklingsallad

Stek potatis och kyckling tillsammans i ugnen. Under tiden kan du passa på att göra tomatsalladen. Blanda, toppa med lite Keso och njut av alla smaker!

Ingredienser, 4 portioner

  • 600 g tvättad potatis
  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 tsk smör-&rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 50 g rucola
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 250 g Keso mini, cottage cheese

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Skär potatisen i klyftor. Ställ dem med skalet ner på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen 25-30 min.

Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i smör-& rapsolja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem på plåten i ugnen när det återstår ca 15 min på potatisen.

Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Blanda lök, tomater och rucola på ett stort fat. Rör ner olja och vinäger. Skär kycklingen i skivor. Vänd ner potatis och kyckling i salladen. Klicka på cottage cheese.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi410 kcal
Protein40 g
Kolhydrat29 g
Fett15 g
ARTIKEL 1-10 16.1 2  Nästa »  | Visa alla