Modifast.se - Säker och effektiv viktminskning

Inlägg taggade med "fläsk- & nötkött"



Ta del av våra näringsberäknade och smala recept!

Fläsk- & nötkött

Krämig renskavspanna

Supersvenska smaker i en lika supersnabb panna. Husmanskost med smak av vilt, som är allt annat än krånglig. Servera med kokt potatis, lättkokta morötter svartvinbärsgelé och inlagd gurka.

Ingredienser, 4 portioner

  • 1 paket fryst renskav, ca 240g
  • 1 liten purjolök
  • 150g färsk svamp
  • smör
  • ½ tsk salt
  • 5 krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 3 dl Kelda klassisk gräddsås

Gör så här

Halvtina renskaven. Strimla purjolöken. Skär svampen i mindre bitar. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolök och svamp och låt det fräsa med en stund under omrörning. Blanda i salt, kryddor och sås. Koka under lock på svag värme några minuter.

Servera med kokt potatis, lättkokta morötter, svartvinbärsgelé och inlagd gurka.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi405 kcal
Protein17 g
Kolhydrat54 g
Fett14 g

Fläsk- & nötkött

Zucchinipasta med skinka

Vitlöksfräst zucchini, blandas med skinka, oliver och basilika i denna smarriga pastarätt. Allra godast blir det om pastan är färsk och rätten serveras direkt när den är klar.

Ingredienser, 4 portioner

  • ca 300 g färsk pasta
  • 200 g rökt skinka
  • 1-2 zucchini, ca 300 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl färsk basilika
  • smör
  • 2 dl créme fraiche tomat & basilika
  • 1 dl svarta oliver
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Koka pastan. Strimla skinkan. Dela zucchinin på längden och skär i skivor. Skala och hacka vitlöken. Grovhacka basilikan. Fräs zucchini och vitlök i smör i en stekpanna. Tillsätt créme fraiche, skinka, oliver och basilika. Låt koka några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Blanda såsen med pastan. Garnera ev. med basilika. Servera direkt.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi460 kcal
Protein23 g
Kolhydrat59 g
Fett14 g

Fläsk- & nötkött

Sallad med rostade rotfrukter och skinka

Rödlök, morötter, palsternacka och rödbetor blir krispiga och goda i ugnen och passar finfint ihop med den rökta skinkan, pigga linser och den kalla såsen med Apetina!

Ingredienser, 4 portioner

  • 1 kg rödlök, morötter, palsternacka, rödbetor
  • 2 msk smör- & rapsolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 burk linser
  • 1 liter blandad grönsallad
  • 250 g rökt skinka i skivor

Sås:

  • 150 g Apetina 10%
  • 2 dl minifraiche

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Skala lök, morötter, palsternacka och rödbetor. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med rödbetorna för sig. Häll över smör- & rapsolja blandat med vitlök, salt, peppar och rosmarin. Blanda runt och stek i mitten av ugnen 25-30 min.

Skölj linserna och låt dem rinna av. Mosa osten och blanda med minifraiche. Blanda rotfrukter, linser och sallad på ett stort fat. Toppa med skinkan. Servera med såsen.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi420 kcal
Protein31 g
Kolhydrat38 g
Fett16 g

Fläsk- & nötkött

Höstwok

En höstig wokrätt med fräscha grönsaker och salt stekt fläsk eller skinka, i härlig kombination. Som vanligt behövs ingen wokpanna för att lyckas. Det går utmärkt med en stor stekpanna.

Ingredienser, 4 portioner

  • 200 g rimmat bogfläsk eller rökt skinka
  • 4 palsternackor, ca 400 g
  • 200 g svamp, t ex blandsvamp eller champinjoner
  • 1 äpple
  • smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl grovhackad persilja
  • 250 g cottage cheese, KESO® lök

Gör så här

Strimla köttet. Skala och strimla palsternackorna. Dela svampen i bitar. Kärna ur och skala äpplet i bitar.

Stek kött och palsternackor i lite smör några minuter i en stor stekpanna. Ta upp dem och stek svamp och äpplen några minuter. Blanda ihop allt och smaksätt med salt, peppar och persilja.

Servera med en rejäl klick Keso.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi240 kcal
Protein20 g
Kolhydrat18 g
Fett10 g

Fläsk- & nötkött

Citronkokt rostbiff med rosmarin

Rostbiff är riktigt klassisk svensk husmanskost. Denna får den puttra i grytan med bland annat citron och lagerblad. Redan efter 25 minuter är den klar att servera, med bönor en en kall sås.

Ingredienser, 4 portioner

  • 500 g rostbiff, i bit
  • 4 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 lagerblad
  • rivet skal och pressad saft av ½ citron
  • 2 purjolökar
  • 250 g broccoli
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 krm salt, gärna gourmetsalt

Gör så här

Skär köttet i ½ cm tjocka skivor och sedan i bitar. Koka upp vatten, fond, lagerblad och pressad citron i en gryta. Lägg i köttet och låt det koka under lock 15-25 min.

Skär purjolök och broccoli i bitar. Lägg ner dem i grytan och koka ytterligare 3-4 min. Blanda lätt créme fraiche, citronskal och rosmarin. Klicka en del av såsen över köttet och strö över salt.

Servera med kokta bönor och resten av såsen.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi275 kcal
Protein32 g
Kolhydrat9 g
Fett12 g

Fläsk- & nötkött

Chili con carne med grönsaker

Här är en variant på chili con carne, med grönsaker. Paprika, lök och squash ger mustig och fin smak och istället för de små bönorna i tomatsås använder vi stora vita bönor denna gång.

Ingredienser, 4 portioner

  • 400 g nötfärs, 10% fett
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • ½ squash, ca 200 g
  • 2 tsk smör
  • 1 burk stora vita bönor, 400 g
  • 1 tsk salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • 2 dl minifraiche

Gör så här

Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och squash i bitar. Fräs färsen i smör i en teflonpanna och rör så att den blir smulig. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med.

Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Tillsätt bönor, salt, vitlök, tomater och sambal oelek. Låt allt koka några minuter.

Servera med minifraiche och rucolasallad.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi385 kcal
Protein34 g
Kolhydrat33 g
Fett13 g

Fläsk- & nötkött

Filégryta med kronärtskockor

Här samsas fläskfilé med rara små kronärtskockshjärtan, i en värmande och mustigt timjansdoftande gryta. En härlig höstmysmiddag i goda vänners lag kanske?

Ingredienser, 4 portioner

  • 600 g fläskfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl minifraiche
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk soja
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, 400 g

Gör så här

Skär köttet i tjocka skivor, ca 2 cm. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp det och fräs vitlöken.

Vispa ihop minifraiche, kalvfond, timjan, persilja och soja i en låg, vid gryta. Låt kronärtskockorna rinna av. Skär i halvor. Lägg ner allt i grytan, låt koka ca 5 min.

Ris smakar bra till.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi455 kcal
Protein39 g
Kolhydrat53 g
Fett9 g

Fläsk- & nötkött

Viltfärsbiff med lingonsås

Enbär och lingon ger dessa nötfärsbiffar smak av vilt. Servera med nykokt potatis och broccoli samt den goda såsen gjord med bl.a. kalvfond och lingon.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs, 10 % fett
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk krossade enbär
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 dl Kelda lagalätt
  • 2 tsk smör

Sås:

  • 1 ½ dl Kelda lagalätt
  • 2 tsk konc kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 2 msk lingonsylt
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

Blanda färs, salt, peppar, enbär, lök och gräddmjölk. Forma till biffar. Stek dem i smör i en teflonpanna ca 4 min på varje sida. Ta upp dem.

Häll gräddmjölk, fond, soja och lingonsylt i pannan. Låt det koka upp. Häll såsen över biffarna och strö över persilja.

Servera med kokt potatis, broccoli och lingonsylt.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi445 kcal
Protein27 g
Kolhydrat53 g
Fett13 g

Fläsk- & nötkött

Broccolipasta med skinka

Enkel och god pastarätt, med broccolibuketter och senapskryddad skinksås. Extra snabbt går det när man lägger ner broccolin i pastavattnet under de sista minuterna.

Ingredienser, 4 portioner

  • 280 g pasta t.ex. tagliatelle
  • 250 g broccolibuketter
  • 250 g rökt skinka
  • 2 ½ dl Kelda lagalätt
  • 2-3 msk skånsk senap
  • 6 dl grovt strimlad rosé- eller isbergssallad
  • 2 dl Arla Köket riven ost, mager

Gör så här

Koka pastan och lägg i broccolin när det återstår ca 3 minuter av koktiden. Lyft upp broccolin och häll av vattnet från pastan.

Strimla skinkan. Koka upp gräddmjölk och senap i en kastrull. Blanda ner skinka, brocoli och sallad i såsen. Låt koka upp.

Servera såsen till pastan. Toppa med riven ost.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi460 kcal
Protein31 g
Kolhydrat59 g
Fett11 g

Fläsk- & nötkött

Bulgursallad med lufttorkad skinka

Bulgur är krossat vete, som här får extra smak genom att kokas i örtbuljong. Den serveras med tunna skivor av lufttorkad skinka och en sås med härlig hetta, från sambal oelek.

Ingredienser, 4 portioner

  • 2 dl bulgur
  • 6 dl örtbuljong
  • 100 g frysta haricots verts
  • 1 burk svarta bönor, 400 g
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka sallad, t.ex. ekbladsallad
  • 150 g lufttorkad skinka i tunna skivor
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 krm sambal oelek

Gör så här

Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt bulgur och koka på svag värme ca 10 minuter. Häll av buljongen. Blanda ner haricots verts i bulgurn. Lägg på locket och låt stå ca 5 minuter.

Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem i kallt vatten. Skala och skiva löken tunt. Halvera tomaterna. Varva bulgur med svarta bönor, rödlök, körsbärstomater och sallad i en skål eller på ett uppläggningsfat. Lägg skinkan överst.

Blanda matyoghurt och sambal oelek till en dressing. Servera salladen med dressing och bröd.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi405 kcal
Protein24 g
Kolhydrat56 g
Fett9 g
ARTIKEL 1-10 AV 12.1 2  Nästa »  | Visa alla