Modifast.se - Säker och effektiv viktminskning

Inlägg taggade med "fågel"



Ta del av våra näringsberäknade och smala recept!

Fågel

Kyckling med citrongräs och nötter

Asiatisk kyckling i kokosmjölk smaksatt med härligt doftande citrongräs, vitlök, fisksås och chili. Thaibasilikan kan bytas ut mot koriander, för den som så föredrar. Servera med ris.

Ingredienser, 4 portioner

  • 500 g kycklingfiléer
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 citrongräs
  • 2 msk fisksås
  • 1 purjolök
  • 1 färsk röd chili
  • Arla Smör- och rapsolja
  • 2 ½ dl lätt kokosmjölk
  • 1 dl strimlad thaibasilika
  • 1 dl torrrostade jordnötter

Gör så här

Skär kycklingfileérna i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Banka lätt på citrongräset och dela på hälften. Blanda kyckling, vitlök, citrongräs och fisksås. Strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin. Bryn kycklingen med marinad i smör- och rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt purjolök och chili. Rör i kokosmjölk. Låt allt koka några minuter. Ta upp citrongräset. Blanda i jordnötter och thailbasilika. Servera grytan med kokt ris.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi510 kcal
Protein38 g
Kolhydrat53 g
Fett15 g

Fågel

Fransk kycklinggryta

Enkel och snabb fransk kycklinggryta med härligt mustig smak av champinjoner, timjan och vitlök. Vill du ha ännu mer Frankrike i såsen så kan du använda dijonsenap istället för vanlig senap.

Ingredienser, 4 portioner

  • 400 g kycklingfiléer
  • 300g champinjoner
  • 2 msk Arla Svenskt smör
  • 3 dl Arla Köket gräddmjölk
  • ½ msk majsstärkelse
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk senap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ dl hackad färsk persilja till garnering
  • 2 dl råris

Gör så här

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kyckling och svamp i bitar och fräs dem i smör. Vispa samman gräddmjölken, majsstärkelsen, fond, senap och vitlök. Häll det över kycklingen och låt koka ca 5 min. Smaka av med timjan och svartpeppar. Strö över persilja. Servera med ris

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi460 kcal
Protein33 g
Kolhydrat51 g
Fett13 g

Fågel

Dragonkyckling

Lättlagad och krämig kycklinggryta, med dragon som ger lite fransk touch. En riktig smakfavorit hos både stora och små! Servera med kokt potatis och kokta morötter.

Ingredienser, 4 portioner

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • smör
  • 2 dl Arla Köket lätt créme fraiche
  • ½ dl vatten
  • 2 tsk dragon
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl Arla Köket riven ost gratäng
  • 2 msk hackad persilja eller dragon

Gör så här

Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna. Vispa ihop créme fraiche, vatten, dragon och smulad buljongtärning i en gryta. Lägg i kycklingen och låt den koka ca 5 min under lock. Strö över ost, persilja eller dragon. Servera med kokt potatis och kokta morötter.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi445 kcal
Protein36 g
Kolhydrat41 g
Fett15 g

Fågel

Kycklingcurry med ris

Denna kycklinggryta är både lättlagad och snabb, men samtidigt väldigt smakrik och god. Njut av en kycklingrätt med härliga indiska dofter, smaker och färger.

Ingredienser, 4 portioner

  • 4 kycklingbröstfiléer, ca 500 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk salt
  • ½ msk tomatpuré
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm chilipeppar
  • ½ dl vatten
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 1 kruka färsk koriander eller bladpersilja
  • 3 dl basmatiris
  • ½ gurka
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater

Gör så här

Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingköttet i smör i en teflonpanna. Krydda med salt och lägg över i en gryta. Tillsätt vitlök, tomatpuré, alla kryddor, vatten och créme fraiche. Låt grytan koka ca 5 min. Garnera med koriander eller persilja.

Servera med kokt ris blandat med tärnad gurka, gul paprika och tomat.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi465 kcal
Protein36 g
Kolhydrat52 g
Fett12 g

Fågel

Apelsinkyckling med chili

Kycklingfilé i underbart god sås med smak av apelsin, lime och hetta från chili. En kycklingrätt som är lätt att både laga och älska. Servera den gärna med frästa grönsaker.

Ingredienser, 2 portioner

  • 2 kycklingfiléer, ca 250 g
  • ½ tsk salt
  • ½ msk smör

Sås:

  • ½ apelsin
  • ½ lime
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • ½ msk koncentrerad kycklingfond
  • ½ tsk soja
  • ½ msk honung
  • ½ tsk sambal oelek
  • ev citronmeliss

Gör så här

Tvätta och skala apelsin och lime med potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften. Koka upp skal, saft, lätt créme fraiche, kycklingfond, soja, honung och sambal oelek i en panna.

Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i såsen. Låt dem koka på svag värme ca 10 min. Strö ev över citronmeliss.

Servera med frästa grönsaker.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi375 kcal
Protein32 g
Kolhydrat26 g
Fett16 g

Fågel

Viltkyckling med enbär

I den här goda grytan ger enbär och timjan en vild smak på kycklingen, när den får puttra med bland annat créme fraiche, vinbärssaft, buljong och soja. Servera med potatis och grönsaker.

Ingredienser, 4 portioner

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • ½ dl outspädd vinbärssaft
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 5 krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk soja

Gör så här

Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda créme fraiche, saft, vatten, buljongtärning, enbär, timjan och soja i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min.

Servera med kokt potatis och grönsaker.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi435 kcal
Protein35 g
Kolhydrat44 g
Fett13 g

Fågel

Potatis- och kycklingsallad

Stek potatis och kyckling tillsammans i ugnen. Under tiden kan du passa på att göra tomatsalladen. Blanda, toppa med lite Keso och njut av alla smaker!

Ingredienser, 4 portioner

  • 600 g tvättad potatis
  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 tsk smör-&rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 50 g rucola
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 250 g Keso mini, cottage cheese

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Skär potatisen i klyftor. Ställ dem med skalet ner på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen 25-30 min.

Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i smör-& rapsolja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem på plåten i ugnen när det återstår ca 15 min på potatisen.

Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Blanda lök, tomater och rucola på ett stort fat. Rör ner olja och vinäger. Skär kycklingen i skivor. Vänd ner potatis och kyckling i salladen. Klicka på cottage cheese.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi410 kcal
Protein40 g
Kolhydrat29 g
Fett15 g

Fågel

Kyckling i örtkryddad sås

Kycklingfilé möter rödlök och haricots verts i en örtkryddad sås. Snabbt och frestande gott, med hjälp av en färdig sås som bas. Perfekt i den stressiga vardagen.

Ingredienser, 4 portioner

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör
  • 4 färska rödlökar
  • 100 g färska haricots verts
  • 2 ½ dl Kelda örtkryddad sås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk hackad färsk timjan

Gör så här

Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en stekpanna. Ta upp kycklingen.

Skär varje lök i 4 klyftor. Nyp av stjälken på bönorna. Fräs löken och bönorna i smör på svag värme i stekpannan. Tillsätt sås och vatten. Lägg i kycklingen och låt sjuda ca 15 min under lock.

Strö över timjan och servera med nykokt färskpotatis.

Tips: Byt ut vattnet mot torrt vitt vin för en lite lyxigare variant.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi460 kcal
Protein31 g
Kolhydrat43 g
Fett16 g

Fågel

Kyckling med dill och gräslök

Varför inte testa en fräsch kycklingrätt med pigg smakbrytning mellan dill, gräslök, citron och honung? Servera kycklinggrytan med potatis och purjolök.

Ingredienser, 4 portioner

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 1 dl vatten
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 tsk soja
  • 1 msk honung
  • strimlat skal och pressad saft av ½ citron
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök

Gör så här

Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i smör på båda sidor i en stekpanna.

Blanda créme fraiche, vatten, buljongtärning, soja, honung och citronsaft i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min. Strö över citronskal, dill och gräslök.

Servera med kokt potatis och purjolök.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi390 kcal
Protein34 g
Kolhydrat34 g
Fett13 g

Fågel

Tandoorikyckling

I Indien är tandoori att grilla i en speciell cylinderformad lerugn, men det är också en färgstark kryddblandning. Här hemma grillar vi i den vanliga ugnen, med läckert resultat!

Ingredienser, 4 portioner

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g

Marinad:

  • ½ dl matyoghurt
  • ½ dl tandoori currypasta

Gör så här

Blanda ihop marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingen och låt marinera i kylen ca 4 timmar.

Sätt ugnen på grill, 275°C. Grilla ev kycklingen ca 1 minut i grillpanna. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek i övre delen av ugnen tills den får färg, ca 5 minuter. Sänk värmen till 150°C och stek i ytterligare ca 10 minuter.

Servera med raita eller matyoghurt, ris och sallad.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi405 kcal
Protein36 g
Kolhydrat50 g
Fett6 g
ARTIKEL 1-10 AV 13.1 2  Nästa »  | Visa alla