Modifast.se - Säker och effektiv viktminskning

Inlägg taggade med "fläsk- & nötkött"



Ta del av våra näringsberäknade och smala recept!

Fläsk- & nötkött

Citronkryddad skinkstek med persiljesås

Skal och saft av citron ger härlig syra till denna skinkstek och den goda såsen med lätt créme fraiche, honung och persilja blir perfekt att servera till.

Ingredienser, 6 portioner

  • 1 kg benfri färsk skinkstek
  • saft av ½ citron
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar

Sås:

  • 1 dl steksky + hönsbuljong
  • 4 dl Arla Köket lätt créme fraiche
  • 2 ½ dl hackad persilja
  • 2 tsk flytande honung
  • ev salt

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C. Lägg steken i en ugnsäker form. Pressa över citronsaft, salta, peppra och strö över hälften av det rivna citronskalet. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i stekens tjockaste del. Stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 70°C, 1-1 ½ timme.

Ta ut steken. Täck över steken med folie och låt den vila medan såsen tillagas.

Sås:

Mät upp och sila ner steksky och buljong i en kastrull. Tillsätt créme fraiche och låt koka ihop några minuter. Rör ner nästan all persilja och smaka av med honung och ev salt.

Strö resten av persiljan och citronskal över steken. Skär den i tunna skivor servera med såsen, kokt potatis och kokta grönsaker.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi325 kcal
Protein11 g
Kolhydrat45 g
Fett11 g

Fläsk- & nötkött

Nötfärsbiffar med franska örter

Goda örter och vitlök gör dessa köttfärsbiffar härligt franskinspirerade. Servera dem gärna med t.ex. ugnsstekta grönsaker och en smal men smakrik sås.

Ingredienser, 4 portioner

  • 400 g nötfärs, 10 % fett
  • ¾ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk franska örter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl Arla Köket gräddmjölk
  • 2 tsk smör

Sås:

  • 2 dl Arla Köket gräddmjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ msk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • ½ tsk franska örter

Ugnsstekta grönsaker:

  • 1 kg blandade rotfrukter t ex potatis, palsternacka, morot, rödlök
  • 2 tsk smält smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225°C. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Blanda färs, salt, peppar, örter, vitlök och gräddmjölk. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna. Ta upp biffarna och håll dem varma.

Vispa ihop gräddmjölk, mjöl, fond, soja och örtkrydda i pannan. Koka upp och låt koka på svag värme 3-5 minuter. Servera biffarna med såst och rotfrukter.

Näringsvärden

Per portion inklusive tillbehör

Energi430 kcal
Protein26 g
Kolhydrat31 g
Fett21 g
ARTIKEL 11-12 AV 12. «Föregående 1 2  | Visa alla